Vijesti

RELIKVIJE SVETOG PAPE U KARLOVCU

Pater Glogović Nacionalnom svetištu svetog Josipa, u kojem je osjetio svećenički poziv, darovao relikvije sv. Ivana Pavla II. Pater Marko predvodio je misno slavlje u Nacionalnom svetištu svetog Josipa, gdje je pričao o svom svećeničkom pozivu a svetištu je darovao i relikvije sv. Ivana Pavla II…

Pater Glogović Nacionalnom svetištu svetog Josipa, u kojem je osjetio svećenički poziv, darovao relikvije sv. Ivana Pavla II.

Foto: svetijosip.com

 

Pater Marko Glogović, duhovnik inicijative „40 dana za život“ i pavlin koji je poznat po borbi za spas nerođenih, predvodio je misno slavlje u Nacionalnom svetištu svetog Josipa, 21. ožujka, povodom Velike pobožnosti svetom Josipu. Koncelebrirali su fr. Mario Škrtić, provincijal i mons. Antun Sente ml., rektor Svetišta.

U prigodnoj homiliji p. Marko Glogović rekao je da je upravo u Nacionalnom svetištu svetog Josipa, prije 30 godina, osjetio svećenički poziv. Naime, tada je kao pripravnik za svetu potvrdu hodočastio sa svojom župom u Svetište i nije ni pomišljao na svećeništvo, već je bio potpuno nezainteresiran za vjeru. Ali, ugledavši jednog poljskog pavlina koji je služio svetu misu, odlučio je pridružiti se „bijelim fratrima“. Naglasio je i da je biskup Martin Borković također bio pavlin i inicirao da se sveti Josip proglasi zaštitnikom Hrvatske.

Fasciniran sv. Josipom

Propovijedajući o svetom Josipu, p. Marko je naglasio da ga sv. Josip fascinira jer je prošao sve što i običan čovjek prolazi i jer je bio realan svetac koji je čvrsto stajao na zemlji, te da zbog toga razumije naše tjeskobe i brige. Prisjetio se i izgradnje Kuće svetog Josipa za trudnice i majke u teškim životnim situacijama. Rekao je da je osjetio brigu i moć zagovora svetog Josipa jer se kuća uspjela održati bez financijske pomoći države i pomoću nje su spasili nebrojenu djecu od abortusa. Upravo je zato prisutne potaknuo na život u istini, na borbu za život onih slabijih i drugačijih, jer nerođeni su slika Isusa Krista.

Pater Glogović Nacionalnom svetištu svetog Josipa, u kojem je osjetio svećenički poziv, darovao relikvije sv. Ivana Pavla II.

Poklonio relikvije sv. Ivana Pavla II.

Pri kraju misnog slavlja, voditelj inicijative „40 dana za život“ – Ante Čaljkušić, posvjedočio je kako je osjetio poziv da u Hrvatskoj pokrene tu Inicijativu iako o njoj u tom trenutku nije ništa znao. Nakon njega, dvije majke posvjedočile su o pritisku koji je bio vršen na njih da počine abortus i koliko im je u odluci da spase svoju djecu pomogao Gospodin, p. Glogović i ostali aktivni članovi Inicijative.

Prije završnog blagoslova p. Glogović je, radostan što je slavio svetu misu u Svetištu gdje je osjetio svećenički poziv, odlučio darovati Nacionalnom svetištu relikvije prvog stupnja svetog pape Ivana Pavla II., te je zamolio rektora Sentea da pronađe prikladno mjesto u Svetištu na kojem će vjernici moći štovati relikvije. Također je istaknuo želju da članovi inicijative „40 dana za život“ jednom godišnje zajedno hodočaste svetom Josipu, zaštitniku Hrvatske, čuvaru obitelji i hranitelju Božjeg Sina.

Izvor: svetijosip.com

Priredila Vedrana Prka

Najčitanije

Na vrh