Najave

USKORO!

NOVI FILM MELA GIBSONA! „Pasija 2: Uskrsnuće“

Foto: Shutterstock

 

Novi film Mela Gibsona bit će prikazan u Velikom tjednu.

Drugi dio „Pasije“, „Pasija 2“, započinje tamo gdje je prva završila, u trenutku Kristova ukopa. Mel Gibson ovaj put fokus stavlja na život i smrt Isusa Krista. Prikazuje tri dana njegova života, između raspeća i uskrsnuća, i u detalje tjeskobu koju su iskusili Kristovi učenici tijekom tog razdoblja.

Na velikom platnu pojavit će se isti glumci iz prve „Pasije“: Jim Caviezel (u ulozi Isusa), Maia Morgenstern, Christo Jivkov i Francesco De Vito.

Glumac Jim Caviezel izjavio je da neće otkriti tijek filma, ali da je siguran da je to najsnažniji film u povijesti.

Iz filma

Isusa su skinuli s križa i sahranili ga. Njegovi se učenici kriju. Kajfa, koji se boji da bi Isusovo tijelo moglo biti ukradeno, naređuje da se grobnica čuva. Ali kad Marija Magdalena otkrije da je grob prazan, događaji se počinju odmotavati…

„Film“, kaže Mel Gibson“, nije samo prikaz tog izvanrednog događaja, Kristova uskrsnuća, nego i svih događaja koji su s njim povezani, a koji dodatno svjedoče o njegovu značenju.“

 

Marija Magdalena je prva otkrila da je grob prazan – odnosno da je Raspeta Ljubav, Isus, živ. Da je uskrsnuo. Zašto baš ona? Možda zato što je Isus iz nje izbacio 7 zloduha; nakon što je godinama živjela promašenim i nesretnim životom shvatila je da se jedino isplati živjeti za Ljubav, za Isusa… Zato je bila dovoljno malena, slobodna od ljudskih obzira, krotka i ponizna da ga opet potraži i pronađe – kad su svi mislili da je gotovo, da je mrtav i da (više) nema nade… Uvijek ima, samo ako želimo!

Jedva čekamo film!

Tea Tišljarić: Book.hr

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh