Aktualnosti

NESVAKIDAŠNJA IDEJA TALIJANSKOG SVEĆENIKA

Parking koji se ‘plaća’ molitvom Jedan je talijanski svećenik došao na zanimljivu ideju…

0

,

vc_row]

Foto: Nedjelja.ba

 

Jedan od problema koji se znaju javiti u nekim gradovima jest i nedostatak parkirnih mjesta. Tu je situaciju iskoristio jedan talijanski župnik koji je otvorio neobičan parking koji se ‘plaća’ molitvom.

„Znak sam stavio prije nekoliko dana, stoga je teško reći kakva će biti reakcija ljudi“

Don Vincenzo De Mario, župnik u župi Madonna del Passo u Avezzanu, nedostatak parkirnih mjesta iskoristio je kako bi ljude ponovno zainteresirao za molitvu. Osmislio je poseban mjerač za parkiranje i još neobičniju tarifu. Tako ako netko želi ostaviti svoj automobil sat vremena u blizini crkve u kojoj je on župnik, za to mu neće trebati novac, kao ni aplikacija ili kreditne kartice. Za 60 minuta parkiranja dovoljno je izmoliti 10 Zdravo Marija. Oni koji se planiraju zadržati dva sata „dužni“ su 20 Zdravo Marija, a oni koji bi ostali tu pet ili više sati to će morati „platiti“ jednom krunicom, piše portal Nedjelja.ba.

Također, postoji i „popust“ za one koji se zadržavaju do 15 minuta – oni trebaju izmoliti Oče naš, Zdravo Mariju i Slava Ocu. Kada je riječ o plaćanju, sve se svodi na poštenje korisnika. „Gospodin i Gospa će kontrolirati“, rekao je don Vincenzo i dodao da je na tu ideju došao kako bi ljude ponovno zainteresirao za Crkvu, vjeru i molitvu.

„Znak sam stavio prije nekoliko dana, stoga je teško reći kakva će biti reakcija ljudi; iz poruka koje dobivam čini mi se da je namjera shvaćena. Recimo da bih bio zadovoljan i s jednom Zdravo Marijom po automobilu.“

Korist od ove inicijative trebali bi imati isključivo korisnici. Stoga ostaje nada da će ova simpatična inicijativa potaknuti što veći broj vjernika na aktivniji život u župnoj zajednici, ali i na redovitu molitvu.

[/vc_row]

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Najčitanije

Na vrh