Aktualnosti

ZA POSEBNE PRIGODE

Papin blagoslov od sada možete zatražiti i putem Interneta Da bi se zatražilo Papin blagoslov, do sada se je moralo fizički otići u ured Papinih djela milosrđa u Vatikanu, ili poslati pismo ili faks. Novost je da se Papin blagoslov može zatražiti putem Interneta, na za to predviđenoj web stranici

Papin blagoslov od sada možete zatražiti i putem Interneta

Foto: Shutterstock

 

Blagoslov svetoga Oca može se zatražiti za različite prigode – primanje sakramenata (krštenje, potvrda, prva pričest, ženidba, svećeničko ređenje), važne vjerske događaje (zavjeti, posvete), veće godišnjice ili važnije rođendane.

Da bi se zatražilo Papin blagoslov, do sada se je moralo fizički otići u ured Papinih djela milosrđa u Vatikanu, ili poslati pismo ili faks. Novost je da se Papin blagoslov može zatražiti putem Interneta, na za to predviđenoj web stranici, gdje se nalaze i detaljne upute. Kod podnošenja zahtjeva važno je naznačiti prigodu, vrstu pergamenta, osobne podatke te način dostave.

Cijena pergamenta kreće se od 16 do 24 eura, plus troškovi dostave. Vrijeme potrebno za primanje blagoslova je između 15 i 20 dana. Novac koji se plaća za Papin blagoslov koristi se za troškove izrade, ali i kao doprinos Papinim djelima milosrđa.

Više možete saznati ovdje.

Izvor: Aleteia

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh