Vijesti

PAPA UPUTIO RIJEČI OHRABRENJA MLADIMA U QUIRINALU // „Vi ste toliko trpjeli zbog ovoga potresa – padovi postoje, ali meni na um pada ona lijepa pjesma, koju pjevaju planinari: ‘U umjetnosti penjanja, uspjeh nije u tome da se ne padne, nego u tome da se ne ostane ležati’”

„Vi ste toliko trpjeli zbog ovoga potresa – padovi postoje, ali meni na um pada ona lijepa pjesma, koju pjevaju planinari: 'U umješnosti penjanja, uspjeh nije u tome da se ne padne, nego u tome da se ne ostane ležati'”

U predsjedničkim dvorima, za vrijeme Papina pohoda Quirinalu, bila su nazočna i djeca s talijanskih područja pogođenih nedavnim potresom, kojima se Sveti Otac obratio bez pripravljena govora – spontano

Papa se obratio mladima

Dragi dečki i cure! Hvala vam što ste ovdje. Hvala vam za vaše pjevanje, kao i za vašu hrabrost. Idite naprijed hrabro; uvijek gore, uvijek više! Umjetnost je znati stalno uzlaziti.

Istina je da u životu ima i teškoća – vi ste toliko trpjeli zbog ovoga potresa – padovi postoje, ali meni na um pada ona lijepa pjesma, koju pjevaju planinari: „U umjetnosti penjanja, uspjeh nije u tome da se ne padne; nego u tome da se ne ostane ležati”.

Uvijek gore, uvijek ona riječ: ‘Diži se i gore!’ Neka vas Gospodin blagoslovi – kazao je nakon kratkog i spontanog obraćanja djeci, papa Franjo.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh