Vijesti

PAPA NA TWITTERU // „Gospodine, nauči nas kontemplirati te u ljepoti stvorenoga…”

„Gospodine, nauči nas kontemplirati te u ljepoti stvorenoga…”

„Gospodine, nauči nas kontemplirati Te u ljepoti stvorenoga i probudi u nama zahvalnost i osjećaj odgovornosti”, napisao je papa Franjo na Twitteru u prigodi Svjetskog dana molitve za brigu o stvorenom svijetu.


Svjetski dan molitve za brigu o stvorenom svijetu, prema Papinoj želji, u Katoličkoj Crkvi obilježava od 2015. godine. Kao što je Sveti Otac 26. kolovoza 2015. godine, za vrijeme opće audijencije srijedom, objasnio – riječ je o danu kada „u molitvenom zajedništvu s našom pravoslavnom braćom i sa svim ljudima dobre volje, želimo pružiti svoj doprinos prevladavanju ekološke krize kroz koju prolazi čovječanstvo“.

Izvor: Vatikanski radio 

Priredila: Gabriela Jurković (Book.hr)

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh

Želite li primati obavijesti?

Prijavite se na naš besplatni newsletter i svakog tjedna primajte najkorisnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu!

* obavezno polje

Portal Book.hr koristit će Vašu e-mail adresu isključivo za potrebe komuniciranja i prenošenja najzanimljivijih tekstova. Ako se slažete s tim, molimo Vas da to potvrdite klikom ovdje:Želite li primati obavijesti?

Prijavite se na naš besplatni newsletter i svakog tjedna primajte najkorisnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu!

* obavezno polje

Portal Book.hr koristit će Vašu e-mail adresu isključivo za potrebe komuniciranja i prenošenja najzanimljivijih tekstova. Ako se slažete s tim, molimo Vas da to potvrdite klikom ovdje: