Vijesti

PAPA NA TWITTERU // „Bog je veći od ništavila i dovoljna je jedna jedina zapaljena svijeća kako bi se pobijedila najmračnija noć”

„Bog je veći od ništavila i dovoljna je jedna jedina zapaljena svijeća kako bi se pobijedila najmračnija noć”

Bog je veći od ništavila i dovoljna je jedna jedina zapaljena svijeća kako bi se pobijedila najmračnija noć – istaknuo je papa Franjo u svojem jučerašnjem tweetu, podsjećajući tako na riječi koje je izgovorio 19. travnja ove godine za vrijeme Opće audijencije srijedom

Put vjere proizlazi iz događaja o kojem svjedoče prvi učenici

U tadašnjoj je katehezi napomenuo da kršćanstvo nije niti ideologija, niti filozofski sustav, nego put vjere koji proizlazi iz događaja o kojem svjedoče prvi učenici. Srž je kršćanske vjere Isusovo uskrsnuće, odnosno da je Isus živ. Kršćanima je potrebno srce koje posjeduje sposobnost divljenja – kazao je Sveti Otac – jer je kršćanstvo milost i iznenađenje. Također je naglasio da kršćanstvo nije toliko naše traženje Boga – koje je zapravo tako neodlučno – nego je to više Božja potraga za nama.

Podsjetio je i na usklik svetoga Pavla iz njegove Prve poslanice Korinćanima: „Gdje je, smrti, pobjeda tvoja? Gdje je, smrti, žalac tvoj?“ Nosimo u ovim uskršnjim danima taj usklik u svom srcu – potaknuo je na kraju Papa, ističući da je Isus i dalje živ među nama.

Svi možemo nešto dati društvu

U tweet-poruci 9. svibnja, papa Franjo je napisao: Svi mi možemo dati nešto društvu; nitko nije isključen iz pridonošenja općem dobru. Taj tweet podsjeća na ono što je izrekao u svojoj molitvenoj nakani za rujan 2016. godine. Tada je kazao da čovječanstvo prolazi kroz krizu koja nije samo gospodarska i financijska… ona je također ekološka, obrazovna, moralna i ljudska.

Kada se govori o krizi – nastavio je Papa – govori se o opasnostima i prigodama. No o kakvoj je to prigodi riječ? – upitao se Sveti Otac te odmah odgovorio – o prigodi solidarnosti. Sveti je Otac potom pozvao svakog od nas za pomoć: da svi pridonesemo općem dobru i izgradnji društva koje u svoje središte stavlja ljudsku osobu.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh