Vijesti

PAPA NA TWITTERU // Zašto je važno opraštati?

Zašto je važno opraštati?

Foto: Shutterstock

 

„Opraštanje čuva jedinstvo unatoč svemu, sprječava urušavanje, učvršćuje i osnažuje…“

„Opraštanje oslobađa naša srca i omogućuje nam da krenemo iznova. Opraštanje nam daje nadu, a bez njega se Crkva ne može izgrađivati“, poručio je papa Franjo svojim pratiteljima na društvenoj mreži Twitter.

Opraštanje čuva jedinstvo

„Kao što je rekao u svojoj propovijedi na Pedesetnicu, Duh je prvi dar Uskrsloga i daje ga učenicima kako bi opraštali grijehe. Tu vidimo početak Crkve, vezivo koje nas drži na okupu: opraštanje“, napomenuo je Sveti Otac, dodajući da opraštanje čuva jedinstvo unatoč svemu, sprječava urušavanje, učvršćuje i osnažuje.

Nada – vrlina srca

U jučerašnjem je pak tweetu, Papa je napisao da je „nada vrlina srca, koja se ne zatvara u tamu, koja se ne zadržava u prošlosti, nego je sposobna vidjeti sutrašnjicu“. Time je podsjetio na ono što je poručio sudionicima konferencije pod naslovom Budućnost si ti (eng. The Future You), a koju je organizirala neprofitna organizacija Tehnologija, zabava i dizajn (eng. Technology, Entertainment and Design).

„…nada je započela s jednim ‘ti’“

U video-poruci objasnio je da nada predstavlja vrata koja se otvaraju prema budućnosti. Nada je ponizno, skriveno sjeme života, koje će se vremenom razviti u veliko stablo. „Dovoljan je pojedinac kako bi postojala nada“, napomenuo je Sveti Otac. „Taj pojedinac možeš biti ti. Onda će tu biti drugo ‘ti’, pa još jedan ‘ti’, te će postati ‘mi’. Počinje li nada s ‘mi’? Ne, nada je započela s jednim ‘ti’. Kada postoji ‘mi’, onda počinje revolucija nježnosti“, istaknuo je tada papa Franjo.

Izvor:  Vatikanski radio

Priredila: Gabriela Jurković (Book.hr)

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh