Aktualnosti

PORUKA NA TWITTERU

Papa: Molimo za djecu kojoj nije dopušteno roditi se, koja plaču zbog gladi, koja u rukama umjesto igračaka drže oružje…

Papa: Molimo za djecu kojoj nije dopušteno roditi se, koja plaču zbog gladi, koja u rukama umjesto igračaka drže oružje…

U Crkvi se na današnji dan spominjemo Nevine dječice, a ovaj se blagdan u puku zove i Sveti mladenci. Tim povodom papa Franjo je svojim pratiteljima na Twitteru poručio: Danas se molimo za svu djecu kojoj nije dopušteno roditi se, koja plaču zbog gladi, koja u svojim rukama umjesto igračaka drže oružje.

Nevina su dječica ona koja su svojim tek započetim životom obilježila Kristov dolazak na zemlju. Herod je strahovao da bi taj novorođeni Kralj mogao ugroziti njegovu vladavinu te je zbog toga dao „poubijati sve dječake u Betlehemu i po svoj okolici, od dvije godine naniže“ (Mt 2,16). Vojnici su izvršili njegovu zapovijed, a točan broj pogubljene djece nije poznat. No Herod je bio u zabludi jer Isus nije došao uspostaviti zemaljsko kraljevstvo, već Kraljevstvo nebesko.

Isusa nisu uspjeli pogubiti jer je anđeo Gospodnji u snu upozorio Josipa riječima: „Ustani, uzmi dijete i majku njegovu te bježi u Egipat i ostani ondje dok ti ne reknem jer će Herod tražiti dijete da ga pogubi“ (2,13). To je i učinio te je ostao ondje do Herodova skončanja „da se ispuni što Gospodin reče po proroku: Iz Egipta dozvah Sina svoga“ (2,15). Dodajmo na kraju kako Crkva dječicu smatra mučenicima koji su u raju jer su nevini stradali za Isusa, umjesto Isusa.

Izvor: Vatikanski radio

Priredila Gabriela Jurković; Book.hr

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh