Vijesti

RAZOTKRIVANJE SEKSUALNOG SKANDALA U ČILEU

Papa Franjo prihvatio ostavke još dvojice čileanskih biskupa Ostavke je 18. svibnja podnijelo svih 34-ero čileanskih biskupa, a Papa je već ranije prihvatio ostavke trojice, uključujući i biskupa Barrosa koji se našao u središtu skandala jer je godinama prikrivao seksualno nasilje…

Papa Franjo prihvatio ostavke još dvojice čileanskih biskupa

Papa Franjo prihvatio je jučer ostavke još dvojice čileanskih biskupa, Horacia del Carmen Valenzuela Abarce (64) i Alejandra Goić Karmelića (75) koji je porijeklom s otoka Brača, javlja CNA.


Podsjetimo, ostavke je 18. svibnja podnijelo svih 34-ero čileanskih biskupa, a Papa je već ranije prihvatio ostavke trojice, uključujući i biskupa Barrosa koji se našao u središtu skandala jer je godinama prikrivao seksualno nasilje.

Premda je papa Franjo u početku podupirao Barrosa, nakon detaljne istrage priznao je da je jako pogriješio, te da je bio pogrešno informiran. U dva navrata sastao se sa žrtvama, ispričao im se i pružio utjehu i podršku.

Vedrana Prka; Book.hr

Foto: Samoa Observer

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh