Najave

SAN GIOVANNI ROTONDO I PIETRELCINA

Papa Franjo posjetit će gradove u kojima se Padre Pio rodio i proveo život Papa će ovim kratkim posjetom obilježiti 50. godišnjicu smrti Padre Pija, te 100. godišnjicu nastanka svetih stigmi…

Papa Franjo posjetit će gradove u kojima se Padre Pio rodio i proveo život

Papa Franjo u subotu će posjetiti talijanske gradove Pietrelcinu i San Giovanni Rotondo, mjesta gdje se rodio i živio sv. Padre Pio. Papa će tim kratkim posjetom obilježiti 50. godišnjicu smrti Padre Pija, te 100. godišnjicu nastanka svetih stigmi.


U sklopu posjeta, Papa će moliti na grobu Padre Pija, a posjetit će i djecu na onkološkom odjelu bolnice Padre Pija – Casa Sollievo della Sofferenza u San Giovanni Rotondou. Giulio Siena, voditelj odnosa s javnošću bolnice i član povjerenstva za planiranje posjeta pape Franje, izjavio je za CNA da je susret s djecom bio glavni Papin zahtjev.

Tražio susret s bolesnom djecom

Nakon što mu helikopter sleti u San Giovanni Rotondo, Papa će automobilom doći do bolnice, gdje će pozdraviti i blagosloviti bolesnike. Nakon toga će se susresti s mladim pacijentima bolnice.

„Da podigne onoga koji pati, da sasluša krik nevine boli, to je ono što će papa Franjo učiniti kroz svoj posjet dječjoj onkologiji, rekao je nadbiskup Michele Castoro, predsjednik bolnice.

Castoro je rekao i da bolnica nestrpljivo čeka riječi Svetog Oca, koje su uvijek donosile utjehu, iskrenost, snagu i moć Isusova imena.

Posjetit će grob Padre Pija

Nakon bolnice, Papa će posjetiti crkvu svete Marije Milostive, veliku crkvu izgrađenu u kasnim pedesetim godinama prošlog stoljeća, kako bi se dopunila manja izvorna kapela, u kojoj je Padre Pio proveo dosta vremena slušajući ispovijedi i propovijedajući.

Tijelo Padre Pija leži u kripti novije crkve, koju je 1987. godine posjetio papa Ivan Pavao II., a papa Benedikt XVI. 2009. godine. Papa Franjo također će odati počast raspelu ispred kojeg je Padre Pio molio prije nego što je dobio stigme, krvave rane koje su odgovarale ranama razapetog Krista.

Nakon toga, Papa će služiti misu u crkvi Padre Pija, modernijoj zgradi koja je dovršena 2004. godine i u koju stane 6.500 posjetitelja. Prije povratka u Rim, pozdravit će nadbiskupa Castora, predstavnike vlasti i skupinu lokalnih katolika. Prije nego što stigne u San Giovanni Rotondo, Papa će posjetiti i rodno mjesto Padre Pija, gradić Pietrelcinu. Tamo će moliti u kapelici sv. Franje.

Tamo će se također susresti s lokalnim katolicima i održati govor na trgu ispred gradske „Liturgijske dvorane“. Na kraju će pozdraviti kapucine.

Izvor: CNA

Prevela Vedrana Prka

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh