Vijesti

(NE)PRIHVAĆANJE DARA ŽIVOTA

Papa Franjo o pobačaju bolesne djece: Radimo isto što su radili nacisti kako bi održali čistoću rase, samo ‘u rukavicama’ „Djeca su najveći dar, čak i onda kad su bolesna. Moraju biti primljena onakva kakva dolaze, kakvu ih je Bog poslao“, rekao je Papa…

Papa Franjo o pobačaju bolesne djece Radimo isto što su radili nacisti kako bi održali čistoću rase, samo 'u rukavicama'

Papa Franjo usporedio je pobačaj koji se vrši u slučaju tjelesnog nedostatka ploda s nacističkim režimom, piše Church Pop.


„Čujem da je postalo moderno, ili barem uobičajeno, da se u prvim mjesecima trudnoće rade pretrage kako bi se vidjelo je li dijete možda bolesno ili ima neki nedostatak, a prvi je izbor riješiti ga se“, rekao je Sveti Otac 16. lipnja u Vatikanu, kada je primio predstavnike obiteljskih udruga.

Naglasio je kako se radi o ubojstvu – rješavamo se nevine djece kako bismo imali miran život.

„Radimo isto što su radili nacisti kako bi održali čistoću rase, samo ‘u rukavicama’“, rekao je Papa. Uz to se zapitao: „Zašto više ne vidimo na ulici osobe patuljasta rasta? Zato što protokol mnogih liječnika kaže: ‘Rodit će se s anomalijom, riješit ćemo ga se.’“

„Djeca su najveći dar, čak i onda kad su bolesna. Moraju biti primljena onakva kakva dolaze, kakvu ih je Bog poslao“, rekao je.

Govoreći o obitelji, Papa je primijetio da se danas govori o raznim vrstama obitelji. „Postoji samo jedna riječ za obitelj, kažemo i obitelj zvijezda, obitelj drveća, životinjska obitelj. No obitelj, na sliku Božju, muško i žensko, samo je jedna jedina“, dodao je Sveti Otac.

Vedrana Prka; Book.hr

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh