Aktualnosti

NA SVOJ IMENDAN

Papa Franjo mladima darovao 6000 krunica Krunice su napravljene od maslinova drveta iz Svete zemlje, posebno za Svjetski dan mladih u Panami i za Svjetski dan mladih na biskupijskoj razini koji se slavio na Cvjetnicu. Za tu je svrhu jeruzalemski Caritas u 11 zanatskih radionica omogućio posao siromašnim ljudima, obiteljima zatvorenika i izbjeglica.

Papa Franjo mladima darovao 6000 krunica

Foto: Shutterstock


 

Jučer, na svoj imendan, papa Franjo, kojem je krsno ime Jorge Mario, preko Apostolske milostinjarnice poklonio je mladima iz milanske nadbiskupije 6000 krunica. Oni su, naime, jučer u Bazilici svetoga Petra sudjelovali na misi koju je predvodio njihov nadbiskup Mario Delpini. Tom gestom – komentirao je u priopćenju ravnatelj Tiskovnog ureda Svete Stolice „ad interim“, Alessandro Gisotti – Papa od mladih traži posebni spomen u molitvi, s posebnim povjeravanjem Blaženoj Djevici Mariji, samo nekoliko dana prije početka mjeseca svibnja koji je njoj posvećen.

Krunice su napravljene od maslinova drveta iz Svete zemlje, posebno za Svjetski dan mladih u Panami i za Svjetski dan mladih na biskupijskoj razini koji se slavio na Cvjetnicu. Naime, za tu je svrhu jeruzalemski Caritas u 11 zanatskih radionica omogućio posao siromašnim ljudima, obiteljima zatvorenika i izbjeglica.

Prošle je godine istom prigodom papa Franjo, uvijek putem Apostolske milostinjarnice, podijelio oko 5000 sladoleda siromašnima kojima inače pomažu razne rimske ustanove. Kako bi proslavili tu godišnjicu, sladoledi su se dijelili u pučkim kuhinjama, prenoćištima i osobito u centrima koje vode Caritas, Zajednica svetoga Egidija, Centar Astalli i druge ustanove kao što je prihvatni centar za tražitelje azila u mjestu Castelnuovo di Porto u kojem je smješteno oko 900 izbjeglica.

Izvor: Vatican News

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

  •  
  •  
  •  
  •  
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Portal Book.hr osim tekstova iz tiskanoga izdanja časopisa Book, nudi dodatne zanimljive i važne teme. Naša je želja doprijeti do ljudi, posebno mladih, koji su iz bilo kojeg razloga privremeno ili trajno odustali od Boga i/ili Crkve; želimo im ponuditi Božju riječ na način na koji će je moći shvatiti i prihvatiti. Jednako tako želimo onima koji su u vjeri pomoći da ustraju i da napreduju u svojem odnosu prema Bogu i prema Crkvi.

Ponosni član obitelji Rhema

Zaklada Rhema

Pratite nas

Pratite nas na Facebooku Pratite nas na Instagramu Pratite nas na Twitteru Pratite nas na Youtubeu

Kontakt

PORTAL I ČASOPIS BOOK
Franje Gažija 2
48 000 Koprivnica, HrvatskaTelefon: +385 (0)95 206 5421 | +385 (0)48 210 104

Sva prava pridržana © 2017. Ustanova Kristofori. Izrada: Kosinus.hr

Na vrh