Aktualnosti

NA SVOJ IMENDAN

Papa Franjo mladima darovao 6000 krunica Krunice su napravljene od maslinova drveta iz Svete zemlje, posebno za Svjetski dan mladih u Panami i za Svjetski dan mladih na biskupijskoj razini koji se slavio na Cvjetnicu. Za tu je svrhu jeruzalemski Caritas u 11 zanatskih radionica omogućio posao siromašnim ljudima, obiteljima zatvorenika i izbjeglica.

Papa Franjo mladima darovao 6000 krunica

Foto: Shutterstock


 

Jučer, na svoj imendan, papa Franjo, kojem je krsno ime Jorge Mario, preko Apostolske milostinjarnice poklonio je mladima iz milanske nadbiskupije 6000 krunica. Oni su, naime, jučer u Bazilici svetoga Petra sudjelovali na misi koju je predvodio njihov nadbiskup Mario Delpini. Tom gestom – komentirao je u priopćenju ravnatelj Tiskovnog ureda Svete Stolice „ad interim“, Alessandro Gisotti – Papa od mladih traži posebni spomen u molitvi, s posebnim povjeravanjem Blaženoj Djevici Mariji, samo nekoliko dana prije početka mjeseca svibnja koji je njoj posvećen.

Krunice su napravljene od maslinova drveta iz Svete zemlje, posebno za Svjetski dan mladih u Panami i za Svjetski dan mladih na biskupijskoj razini koji se slavio na Cvjetnicu. Naime, za tu je svrhu jeruzalemski Caritas u 11 zanatskih radionica omogućio posao siromašnim ljudima, obiteljima zatvorenika i izbjeglica.

Prošle je godine istom prigodom papa Franjo, uvijek putem Apostolske milostinjarnice, podijelio oko 5000 sladoleda siromašnima kojima inače pomažu razne rimske ustanove. Kako bi proslavili tu godišnjicu, sladoledi su se dijelili u pučkim kuhinjama, prenoćištima i osobito u centrima koje vode Caritas, Zajednica svetoga Egidija, Centar Astalli i druge ustanove kao što je prihvatni centar za tražitelje azila u mjestu Castelnuovo di Porto u kojem je smješteno oko 900 izbjeglica.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Najčitanije

Na vrh