Duhovnost

UZ SVEČEV SPOMENDAN

PAPA FRANJO ‘Kad imam problem, pišem pisma svetom Josipu’ Ako se pojavi neki problem, zapisuje ga na komadić papira i stavlja ispod kipa svetog Josipa koji ima u svojoj sobi…

Papa Franjo: „Kad imam problem, pišem pisma svetom Josipu”

Prilikom svog posjeta Filipinima 2015. papa Franjo se je na pitanje jednog od vjerskih čelnika o tome kako čuva svoj osjećaj mira, našalio i rekao da ne uzima sredstva za smirenje. Kazao je da mu mir podaruje posebna molitva. Naime, kako bi se oslobodio stresa, on sve probleme s kojima se suočava zapisuje u pismima sv. Josipu.

Trebamo se moliti svetom Josipu za rješenje svojih problema

„Priznajem da sam u Buenos Airesu bio zabrinutiji. Osjećao sam neku napetost. Uglavnom, nisam bio smiren kao što sam sada. Od trenutka kad sam izabran, imam osobit osjećaj dubokog mira. Ne znam kako to objasniti”, rekao je tom prilikom te dodao da kad se pojavi neki problem, on ga zapiše na komadić papira i stavi ispod kipa svetog Josipa koji ima u svojoj sobi:

„Na svom radnom stolu imam kip svetog Josipa. Kip prikazuje sveca kako spava, a dok spava, brine o Crkvi. Da, on to može. Znamo da to može. Kad imam problem, zapišem ga na papir i stavim pod kip, tako da sv. Josip može sanjati o njemu. Dakle, trebamo se moliti svetom Josipu za rješenje svojih problema”, rekao je Papa.

Papa Franjo je također, ukazavši na moć molitve, rekao: „Nakon molitve, mir u meni raste, moj je mir dar od Gospodina”.

U nastavku vam donosimo jednu od omiljenih molitava svetom Josipu.

Čudotvorna molitva svetom Josipu

O, sveti Josipe, čija je zaštita toliko velika, toliko snažna, toliko izravna pred Božjim prijestoljem, stavljam u tvoj zagovor sve svoje potrebe i želje.

O, sveti Josipe, pomozi mi svojim snažnim zagovorom i izmoli mi kod svog Božanskog sina sve duhovne blagoslove, po Isusu Kristu, Gospodinu našemu, kako bih mogao ponuditi svoju zahvalnost i poštovanje Najljubljenijem Ocu.

O sveti Josipe, stalno razmišljam o tebi, i zaspalom Isusu u tvom naručju; ne usuđujem mu se prići dok se odmara u blizini tvog srca. Poljubi u moje ime Njegovu svetu glavu i zamoli ga da mi vrati poljubac kad udahnem svoj posljednji dah.

Sveti Josipe, zaštitniče duša na odlasku – moli za mene. Amen.

Izvor: Catholic Herald; Dnevno.hr

Prevela: Vedrana Prka

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh