Čitamo knjigu

DOGAĐAJ IZ SVEČEVA ŽIVOTA

Kako je Padre Pio izrekao proroštvo policajcu koji ga je čuvao Jednoga dana dok je u sakristiji skidao misno ruho nakon Mise, Padre Pio se okrene jednome od njih dvojice i reče mu s osmijehom na usnama: „Nakon što izmolim zahvalu, dođi u moju ćeliju jer moram popričati s tobom“.

Padre Pio nije uvijek bio mio i nasmiješen svetac

Foto: Pixabay

 

Padre Pio nije uvijek bio mio i nasmiješen svetac, spreman ozdravljati bolesne i tješiti ih svojim riječima. Ponekad je morao biti onaj koji donosi tužnu vijest. Njegovi su ga mistični darovi oslobodili od ograničenja vremena i prostora. Onima koje je zanimalo kada će umrijeti, rekao bi to jednakom smirenošću i jasnoćom kao i kad bi prorokovao o nečijem iznenadnom ozdravljenju.

Čuvši njegove riječi, policajac se uznemiri i upita: „Oče, mogu li drugima reći ovo što ste mi nagovijestili?“

Giancarlo Pedriali prisjeća se ovoga događaja:

U vrijeme kada su ljudi hrlili vidjeti Padra Pija, postavili su dvojicu policajaca koji su ga trebali štititi od njihovih nasrtaja. Jednoga dana dok je u sakristiji skidao misno ruho nakon Mise, Padre Pio se okrene jednome od njih dvojice i reče mu s osmijehom na usnama: „Nakon što izmolim zahvalu, dođi u moju ćeliju jer moram popričati s tobom“.

Policajcu je to bilo drago čuti te pričeka da Padre Pio završi s molitvom. Pošao je tada k njemu u ćeliju. „Osjećam“, reče mu Padre Pio, „da ćeš kroz tjedan dana otići kući svojim roditeljima i da ćeš ondje umrijeti, sine.“
„Ali, oče, ja sam savršeno zdrav“, uzvrati mu policajac.
„Ne brini zbog toga“, reče Padre Pio. „Za tjedan dana bit ćeš još bolje. Što je život? Hodočašće. Svi smo mi hodočasnici, sine moj. Zatraži dopust i idi kući. Umrijet ćeš uskoro, a što će reći tvoji roditelji?“

Čuvši njegove riječi, policajac se uznemiri i upita: „Oče, mogu li drugima reći ovo što ste mi nagovijestili?“

Mladić je otišao zamoliti svoje nadređene za dopust kako bi mogao otići kući. Odbili su mu dati dopust jer nije imao valjan razlog. Zato je Padre Pio, koji je poznavao njegove nadređene u policiji, morao intervenirati: „Pustite sirotog mladića da ode kući k svojoj majci, molim vas“. Napokon mu odobre odlazak kući. Mladić je preminuo tjedan dana kasnije.

Nastavak čitajte u knjizi „Padre Pio – čovjek nade“ autora Renza Allegrija. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Više o knjizi možete saznati ovdje.

Knjigu možete nabaviti u našem web-shopu, ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh