Evangelizacija

IDITE K JOSIPU

Padre Pio: Ne sjećam da sam išta molio svetog Josipa, a da mi odmah nije udijelio milost Svetac je uvijek svojoj duhovnoj djeci savjetovao da gaje duboku i iskrenu pobožnost prema svetom Josipu

Padre Pio: Ne sjećam da sam išta molio svetog Josipa, a da mi odmah nije udijelio milost

Foto: Pixabay

 

Padre Onorato Marcucci, koji je asistirao Padre Piju posljednjih nekoliko godina njegova ovozemaljskog života, prisjetio se jednog zanimljivog događaja.

Bila je srijeda, dan posvećen sv. Josipu, a Padre Pio nije se micao. Stajao je u potpunom zanosu pred slikom slavnog Patrijarha

U kolovozu 1968. stajao je na trijemu pored sobe čekajući Padre Pija kako bi ga otpratio do sakristije prije večernje molitve. Bila je srijeda, dan posvećen sv. Josipu, a Padre Pio nije se micao. Stajao je u potpunom zanosu pred slikom slavnog Patrijarha obješenom na zidu. Nakon kratkog vremena Padre Onorato upitao ga je: „Padre, idemo li? Već kasnimo…” Padre Pio nije izustio niti riječ. Nastavio je kontemplaciju pred slikom sv. Josipa. Padre Onorato pričekao je još nekoliko minuta, a potom ga primio za ruku i protresao. Padre Pio je došao k sebi i uskliknuo: „Gledaj! Gledaj! Kako je predivan sv. Josip!”

Spustili su se i u dvorani svetog Franesusreli sakristana koji ih je upitao: „Zašto toliko kasnite?” Padre Pio se nije mogao odvojiti od slike svetog Josipa, odgovorio mu je Padre Onorato.

„Idite k Josipu! Idite k njemu s velikim pouzdanjem jer se ni ja, poput svete Tereze Avilske, ne sjećam da sam išta molio svetog Josipa, a da mi odmah nije udijelio milost.”

Svetac je uvijek svojoj duhovnoj djeci savjetovao da gaje duboku i iskrenu pobožnost prema svetom Josipu jer je smatrao kako je to temeljni dio života svakog kršćanina: „Idite k Josipu! Idite k njemu s velikim pouzdanjem jer se ni ja, poput svete Tereze Avilske, ne sjećam da sam išta molio svetog Josipa, a da mi odmah nije udijelio milost.”

U biblioteci Figulus pronađi naslove o omiljenom svecu našega vremena:

Knjigu možete nabaviti ovdje.

 

Padre Pio čudesni život; hit knjiga; Autor: Renzo Allegri; Izdavač: Figulus

Knjig je rasprodana.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh