Svjedočanstva

GIOVANNI GIGLIOZZI

POSLUŠAJTE Glas Padra Pija na radiju: „Duboko je dotaknuo naše slušatelje” Talijanski novinar Giovanni Gigliozzi svjedoči: „Prvi sam omogućio da se glas Padra Pija čuje na radiju. Duboko je dotaknuo naše slušatelje..“ Poslušajte Padra Pija kako upućuje molitvu slušateljima

Padre Pio

Foto: padrepiopietr.wordpress.com


 

Ljudi su skloni isticati da je Padre Pio bio osoran prema ljudima, da im se znao obraćati grubim riječima, da se prema grešnicima odnosio s velikom strogošću i da je bio nepopustljiv kada je riječ o osnovnim životnim načelima. No, to je samo jedan aspekt njegove osobnosti. Padre Pio je bio čovjek blaga srca, duboka suosjećanja te je ljubio ljude velikom nježnošću.

Iako je izgovorio tek nekoliko riječi, zapravo molitvu, njegov je glas duboko dotaknuo naše slušatelje koji su nas nakon toga zvali iz svih krajeva

„Smatram se sretnikom jer sam prijateljevao s njime više od dvadeset godina i mogu iskreno reći da ne poznajem nikoga tko se prema ljudima odnosio s većom blagošću“, riječi su Giovannija Gigliozzija. Gigliozzi je talijanski novinar i pisac, autor je brojnih kazališnih kritika i članaka. Već četrdeset godina slovi za jednog od najpopularnijih radijskih novinara. Zaslužan je za oblikovanje programa jedne od najvećih radijskih postaja gdje je uspješno vodio brojne popularne emisije.

„Prvi sam omogućio da se glas Padra Pija čuje na radijskim valovima“, pričao mi je Gigliozzi. „Jednom sam sudjelovao u maratonskoj emisiji koja je emitirana iz Kuće za ublažavanje patnje. Uspio sam pridobiti Padra Pija da s ulaznog praga samostana uputi nekoliko riječi slušateljima govoreći u mikrofon. Iako je izgovorio tek nekoliko riječi, zapravo molitvu, njegov je glas duboko dotaknuo naše slušatelje koji su nas nakon toga zvali iz svih krajeva Italije i šire.“

 

 

Iz knjige „Padre Pio – čovjek nade” autora Renza Allegrija. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete nabaviti ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Najčitanije

Na vrh