Svjedočanstva

NEVJEROJATNO SVJEDOČANSTVO

Padre Pio mladom je liječniku, na putu prema bolesnom starcu, dao dijagnozu i lijekove Ovog osobnog liječnika vođe talijanske komunističke partije (PCI) za Padre Pija vezao je događaj koji se dogodio na početku njegove karijere, a koji je on sâm ispričao autoru knjige...

Padre Pio mladom je liječniku, na putu prema bolesnom starcu, dao dijagnozu i lijekove

Foto: Pixabay

 

Osoba koja je imala čudan i poseban odnos s Padre Piom, bio je profesor Mario Spallone, osobni liječnik Palmira Togliattija, vođe talijanske komunističke partije (PCI) i vlasnik klinike Villa Gina u Rimu u kojoj su se liječili kako pripadnici talijanske komunističke partije, tako i pripadnici talijanske socijalističke stranke.
Svi su oduvijek mislili da je profesor Spallone, kao uvjereni komunist, također bio nevjernik. No, iako na svoj način, on je vjerovao. Za Padre Pija vezao ga je događaj koji se dogodio na početku njegove karijere, a koji mi je on sâm ispričao.

„Ideš posjetiti bolesnika koji se nalazi na ovoj adresi. Naći ćeš starca i njegovu suprugu koji žive u velikoj bijedi. Dajem ti dijagnozu njegove bolesti kao i lijekove koje mu moraš dati, ako želiš da ozdravi.”

Rekao mi je kako je, kao mlad liječnik, često noću pozivan u kućne posjete bolesnicima, u koje je išao automobilom, zajedno sa svojom suprugom i psom. No jedne je noći bio sâm. Nakon nekoliko stotina metara, primijetio je da pored njega sjedi fratar s bradom. Prepoznao ga je: bio je to Padre Pio. Vidio ga je u novinskim člancima koji su tih dana pisali o njemu.
Padre Pio mu je rekao: „Ideš posjetiti bolesnika koji se nalazi na ovoj adresi. Naći ćeš starca i njegovu suprugu koji žive u velikoj bijedi. Dajem ti dijagnozu njegove bolesti kao i lijekove koje mu moraš dati, ako želiš da ozdravi.” Profesor Spallone je, začuđen, pogledao osobu koja se pojavila u njegovu automobilu tijekom vožnje i pomislio je da sanja. Htio je ispružiti ruku kako bi provjerio je li ta osoba stvarna, ali Padre Pio tada nestade. „Bilo je to priviđenje”, pomislio je Spallone.
Stigavši na odredište, našao je upravo ono što mu je Padre Pio rekao. Bolesnik je bio starac kojega je njegovala supruga istih godina i koja je, također, bila u lošem stanju. Po tome kako su izgledali, vidjelo se da ne žive dobro.

„Znam da će moj muž konačno ozdraviti”

Još uvijek pod dojmom onoga što mu se dogodilo tijekom vožnje, ponovio je riječi koje je izgovorio Padre Pio i odredio je liječenje, sve kako mu je savjetovao Padre Pio. Dok je prao ruke, čuo je kako dvoje staraca jedan drugom nešto šapuću. „Što je?” upitao je.

„Vi, doktore, u ovo što ću reći sigurno nećete vjerovati…”

Starica mu odgovori: „Vi, doktore, u ovo što ću reći sigurno nećete vjerovati. Moj je muž duže vrijeme bolestan, zbog njegova smo se liječenja morali obratiti mnogim liječnicima tako da smo potpuno osiromašeni. No, prije nekoliko mi je dana u san došao Padre Pio i rekao kako će doći mladi liječnik i ozdraviti moga muža. Prema opisu koji je dao Padre Pio, taj mladi liječnik biste trebali biti Vi. Ja se osobito veselim, jer znam da će moj muž konačno ozdraviti.”
Tako je i bilo, taj je starac ozdravio.

Padre Pio - čudesni život; Autor: Renzo Allegri; Nakladnik: Figulus

Iz knjige „Padre Pio – čudesni život“ autora Renza Allegrija. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Više o knjizi možete saznati ovdje.

Hit knjigu možete nabaviti u našem web-shopu, ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh