Recenzije knjiga

„Padre Pio čudesni život” Renzo Allegri

Padre Pio čudesni život - Recenzija knjige

O knjizi

U Hrvatskoj prodano više od 6000 primjeraka!


Padre Pio je svetac kojeg danas zaobilaze znanstvenici i liberalni teolozi. Ni jedni ni drugi ne mogu ni shvatiti ni objasniti čudesa koja je Bog po njemu činio te ih čini i dalje a budući da ona ruše njihove teorije, jednostavno su ga odlučili ignorirati. Za njegovo proglašenje svetim, dokazano je ravno sto čudesa. Da se nastavilo s traženjem, ta bi se brojka značajno povećala…

Ova knjiga, u nekoliko desetaka događaja i svjedočanstava, govori o čudesima koja poput zvijezda na nebeskom svodu osvjetljuju život Padre Pija, koga je Crkva nedavno proglasila svetim.

Čudesne pojave koje znanost ne uspijeva objasniti, kao što su stigme, bilokacija, predviđanje budućih događaja te brojna ozdravljenja sastavnim su dijelom očaravajućeg misterija „sveca iz Pietrelcine”.

*

Život Padre Pija bio je, zapravo, uvijek prožet neobjašnjivim događajima. „Misterij sam sâmome sebi”, ponavljao je često Padre svojim prijateljima. Imao je stigme na tijelu pedesetak godina, žive i krvave rane koje nijedan liječnik i nijedan lijek nisu uspjeli izliječiti; iz njega su izlazili najugodniji mirisi koje se moglo osjetiti i na tisuće kilometara udaljenosti; doživljavao je izvanredne „izlete” izvan tijela u bilokaciji; imao je sposobnost čitanja misli, poznavao je privatni život ljudi koje nikada prije nije susreo; komunicirao je s umrlima, posjećivala su ga duhovna bića koja su mu odavala tajne, kao i događaje koji se tek imaju zbiti; donosio je čudesna ozdravljenja; okorjeli nevjernici su, u susretu s njime, doživljavali iznenadna obraćenja; često je morao voditi strašne borbe protiv tamnih sila zla, kao i protiv sâmog Sotone. (…)

*

U knjizi ću nastojati istaknuti njegove „karizme”, one izvanredne „darove” koje je posjedovao u izobilju i koji su mu bili dâni s neba.

Svjetovni je to pokušaj analiziranja „misterija”, pokušaj upiranja znatiželjnog pogleda u nevjerojatno, u onu duhovnu dimenziju čija se nazočnost može osjetiti duhom, ali se ne može razumski spoznati. Taj je pokušaj, istovremeno, i veoma hrabar, jer je područje koje se istražuje teško pristupačno, nepouzdano i prijeteće. Zbog toga neću ni ulaziti u zamršena razmišljanja u potrazi za mogućim objašnjenjima, već ću, jednostavno, ispričati činjenice koje ću savjesno dokumentirati, tako da ću koristiti vjerodostojna ispitivanja i svjedočanstva, kako bi čitatelj sâm mogao zaključiti o njihovoj istinitosti i vjerodostojnosti. (…)

Iz knjige

Ovaj životopis o svetom Padru Piju rasprodan je. Izdali smo drugi: “Padre Pio – čovjek nade”, koji sadrži gotovo sve što i prvi, uz dodatne podatke iz svečeva života.

O ovome životopisu možete više saznati, te ga nabaviti po sniženoj cijeni, klikom na gumb „Kupi knjigu”.

Osnovne informacije

Naslov: Padre Pio
Podnaslov: Čudesni život
Autor: Renzo Allegri
Nakladnik: Figulus
Godina izdanja: 2015. (III. izdanje)
*I. izdanje: 2012.
Jezik: hrvatski
Prijevod s talijanskog jezika: Ivo Žurić
Broj stranica: 382
Uvez: meki
Veličina knjige: 13,6 x 20,4 cm

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh