Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

Padnem ponekad i u vjeri u Boga i u odnosu prema supružniku? Povrijeđen/a sam! No, kako to mogu iskoristiti kao priliku za promjenu?

RAZMATRANJE I MOLITVA


Moj brak je uistinu svetinja! U ovom svijetu i u mome životu brak je silan i veliki dar Božji kojim spoznajem ljepotu i dobrotu Boga koji želi da budemo sretni, blagoslovljeni, ispunjeni. No prečesto to ne vidim tako, prečesto gledam na brak kao na tlaku, na nešto što mi ponekad zagorčava život, na nešto što krade moju slobodu, jer moj supružnik nije onakav kako sam ja to očekivao/la. Bog me poziva da ljubim neprijatelja jer je i u njega također udahnuo svoj Duh, dao mu život, po ničime nisam vrjedniji od njega, iako me je možda i povrijedio, ranio i nanio čak i zlo. No, kako ću ljubiti neprijatelja ako ne mogu iskreno ljubiti i poštovati osobu koja je moj supružnik, roditelj moje djece, osoba koja mi je tisuću puta učinila dobro, osoba za kojom u dubini duše čeznem, za njegovim/njezinim dodirima, osobu koja je stavljana u moj život da dođem u Kraljevstvo Nebesko, ali ono još bitnije, da ja budem onaj/ona koji/a će dovesti tu osobu svojim zalaganjem pred Bogom u Nebo.

Jesam li sagriješio prema svome supružniku? Ili smatram da je to opravdano?

Vjerujem li uopće to? Moje srce, osjećaji, rane mi govore često drugačije, slab/a sam, padnem i to je u redu. No, određuje li to moj odnos i moj stav srca prema mome supružniku generalno i vodi li me to u braku? Unesrećuje li to moje dane, pa padnem i u vjeri u Boga i u odnosu prema supružniku. Mogu li reći da ja nikad nisam počinio/la djelo za koje me moj supružnik, sukladno mome gledanju, ne bi trebao osuditi? Jesam li sagriješio prema svome supružniku? Ili smatram da je to opravdano? Želim li na brak gledati drugačije, nadoknaditi svoje grijehe, nadoknaditi svoje pogreške prema suprugu/supruzi, želim postajati slobodan/a i progledati, iskreno ili želim „trovati“ svoje srce?

Molim te stvori mi novo srce, voljno, žarko, mudro, savršeno, nježno, osjetljivo, vjerno…

Određuju li moj život moje odluke ili postupci moga/moje supruga/e? Božja mi Riječ jasno kaže: „Približio se svršetak svega! Osvijestite se i otrijeznite za molitvu! Prije svega imajte žarku ljubav jedni prema drugima jer ljubav pokriva mnoštvo grijeha!“ (1 Pt 4, 7-8) Isuse, daj da moje srce ne bude zlo, tvrdo, pokvareno, nevjerno, zavedeno, ponosno, drsko, licemjerno, prezrivo, ogorčeno, ne praštajuće, uvrijeđeno, budalasto, podvojeno, bojažljivo, zlobno, zabrinuto, zavidno, svadljivo, pohlepno, požudno, da ne zadržava zlo, da ne osuđujuće. Molim te stvori mi novo srce, voljno, žarko, mudro, savršeno, nježno, osjetljivo, vjerno, postojano, stalno, pouzdano, veselo, razborito, odlučno, srce koje razmišlja, opraštajuće, otvoreno, poslušno, srce koje vjeruje, „široko“, čisto, Očinsko srce.

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

U našem srcu je mnogo krivih stavova, nakupljenih od djetinjstva, rana, posljedica grijeha. Treba nam „operacija“ i promjena srca, ali na nju se moramo sami odlučiti. Često su ti stavovi prepreka koju ni ne vidimo da u braku djelujemo ispravno, bilo mi bilo supružnik. No, JA želim promijeniti svoje srce prvi/a da time pomognem promijeniti srce supruga/e. Čeka me velika nagrada na nebu ako se odlučim i „pokrivanje“ mojih grijeha. Ili pak mislim da nisam toliko grešan/grešna?

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom suprugu/supruzi, partneru/partnerici (budućem suprugu/supruzi). Daj da ne očekujem da on/ona bude savršen partner, već daj da ja postanem i budem savršen partner, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh