Duhovnost

U POTRAZI...

P. Augustyn Pelanowski: Zašto je Bog u Abramu probudio želju za očinstvom, a uskratio mu djecu

Foto: Shutterstock


 

Zašto je Bog u Abramu probudio želju za očinstvom, a uskratio mu djecu?

Htio je da ti osjećaji u Abramovoj duši načine svojevrsno krilo najistančanijih i najplemenitijih osjećaja, prije nego što se rodi dijete

Htio je da se u Abramu probude snažna čežnja, iščekivanje, pa čak i tuga, sumnja, glad i oklijevanje, strpljivost i povjerenje, svladavanje očaja i prošnja, pouzdanje i ljubav. Htio je da ti osjećaji u Abramovoj duši načine svojevrsno krilo najistančanijih i najplemenitijih osjećaja, prije nego što se rodi dijete.

Dao je svomu sinu slobodu, idući poslušno za Božjom riječju…

Sara je začela Izaka u tijelu, a Abram u svojim mislima, čežnji, u duhu ispunjenu najdragocjenijim osjećajima koji su poslije godinama oblikovali duhovnost sina Izaka. Kao što znamo, Abram je u odlučujućem trenutku, na brdu Moria, u sebi ubio osjećaj bolesnog obožavanja sina i spriječio da ga sin slijepo nasljeduje. Dao je svomu sinu slobodu, idući poslušno za Božjom riječju. (…)

U potrazi za Božjim duhovnicima - knjiga

 

Iz knjige „U potrazi za Božjim duhovnicima” autora patera Augustyna Pelanowskog. Više o knjizi možete saznati ovdje a kupiti ju ovdje. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

VELIKI POPUST! Do 31. prosinca 2019. knjigu možete nabaviti po sniženoj cijeni od 55 umjesto 80 kuna!
Besplatna dostava za narudžbe iznad 200 kn (više na www.figulus.hr).

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh

Želite li primati obavijesti?

Prijavite se na naš besplatni newsletter i svakog tjedna primajte najkorisnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu!

* obavezno polje

Portal Book.hr koristit će Vašu e-mail adresu isključivo za potrebe komuniciranja i prenošenja najzanimljivijih tekstova. Ako se slažete s tim, molimo Vas da to potvrdite klikom ovdje:Želite li primati obavijesti?

Prijavite se na naš besplatni newsletter i svakog tjedna primajte najkorisnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu!

* obavezno polje

Portal Book.hr koristit će Vašu e-mail adresu isključivo za potrebe komuniciranja i prenošenja najzanimljivijih tekstova. Ako se slažete s tim, molimo Vas da to potvrdite klikom ovdje: