Poučne priče

DIRLJIVA PRIČA O MAJČINOJ LJUBAVI

Ožiljak kojega se je sramio spasio mu je život

Ožiljak kojega se je sramio spasio mu je život

Foto: Shutterstock

 

Maleni dječak, koji je išao u prvi razred osnovne škole, pozvao je majku na prvi roditeljski sastanak. Na njegovu veliku žalost rekla je da će doći. Prvi će puta njegovi prijatelji i učiteljica vidjeti njegovu majku. Bilo mu je neugodno zbog njezina izgleda. Iako je bila lijepa žena, imala je veliki ožiljak koji joj je prekrivao gotovo cijelu desnu stranu lica. Dječak nikada nije htio razgovarati o tome kako je i kada zadobila taj ožiljak. Na sastanku su, bez obzira na ožiljak, svi bili oduševljeni njezinom ljubaznošću i prirodnom ljepotom, ali dječaka je ipak bilo sram pa se je skrivao pred svima. Kad se našao u blizini svoje majke i učiteljice, čuo je njihov razgovor.

»Odakle vam ovaj ožiljak na licu?«, pitala je učiteljica. Majka je odgovorila:

»Kad je moj sin bio malen izbio je požar u sobi u kojoj je bio. Svi su se bojali ući jer je vatra izmicala kontroli, pa sam ja ušla. Dok sam trčala prema kolijevci, vidjela sam kako pada greda pa sam se nadvila nad njega da ga zaštitim. Onesvijestila sam se, ali srećom došao je vatrogasac i oboje nas spasio.« Dotakla je opečenu stranu lica. »Ožiljak će vječno ostati, ali do dana današnjeg nisam požalila što sam učinila to što sam učinila.«

U tom je trenutku maleni dječak sa suzama u očima potrčao prema majci. Zagrlio ju je shvativši kakvu je žrtvu njegova majka podnijela za njega. Proveo je ostatak dana čvrsto je držeći za ruku.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh