Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

Ozdravi i zacijeli naša srca Isuse od svake povrede koje smo si nanijeli da budemo slobodni

RAZMATRANJE I MOLITVA


Koliko puta do sada sam barem pomislio/la ili izgovorio/la kako je moj brak Božji veliki dar za moj život? Ili uopće to ne mislim? Koliko puta do sada sam zahvalio/la na svome/svojoj suprugu/supruzi, bilo na lijepim trenucima kroz koje smo prošli, prolazimo ili ćemo tek proći, na Božjoj providnosti i zaštiti koja je nada mnom i tko zna koliko puta nas je čuvala i pratila, ili sam pak zahvalan/a barem za poneki teški trenutak jer sam iz njega mogao/la učiti, mogao/la vidjeti da ako i pogriješim da nije kraj svijeta, da pošto sam ja pogriješio/la, imao/la sam loše dane, bio/bila umoran/a, slab/a, nezainteresiran/a, da jednostavno imam pravo pogriješiti, ali da me Bog ne osuđuje, da je strpljiv sa mnom i da me uči i pokazuje mi da bih i ja trebao/la na isti način barem pokušati razmišljati i biti tolerantan/a i milosrdan/a prema suprugu/zi? Koliko često prigovaram, a koliko često zahvaljujem? Koliko često dopuštam da me nezahvalnost, bijes, okrivljavanje odvoji od tvoje milosti kojom želiš biti blagoslov mome braku, moje prigovaranje i negativan stav, dok ja optužujem supruga/u, a time nesvjesno optužujem i tebe, da ste krivi za moje stavove i moje odluke?

Oprosti mi na mojoj nezahvalnosti i čestom gunđanju

Znači li to i vodi li me stav da su moj život, moj brak, moja sreća u rukama drugih ljudi? Zar je Bog to tako htio? Vjerujem li da ukoliko su se možda i loše ponašali prema meni, bilo moj/a suprug/a, roditelji, djeca ili drugi ljudi, da je pravi izbor biti isti/a takav/a? O Bože, otvori mi oči da vidim što je prava istina i kako sam/a biram hoću li stati na tvoju stranu ili na neku drugu, najčešće svoju. Otvori mi oči i podigni me iz mojeg prečestog nezadovoljstva, tuge, jada i nezahvalnosti da vidim sve blagoslove koje imaš za moj život i brak. Oprosti mi na mojoj nezahvalnosti i čestom gunđanju. Daj ne budem kao onaj opaki sluga kojemu si oprostio toliko mnogo i praštaš, a on sam nije htio oprostiti daleko manje. (Mt 18, 23-35) Daj da budem svjestan/a da sa takvim stavom JA štetim svome braku i životu.

Odlučujem se djelovati drugačije, zato molim danas tvoju snagu Bože i promjenu svoga srca, života, pogleda

Otvori mi oči da budem blagoslov svome braku, da shvatim da nije problem ako i padnem, ali da ne optužujem, osuđujem i ne praštam jer na taj način sam sebe predajem mukama. Odlučujem se djelovati drugačije, zato molim danas tvoju snagu Bože i promjenu svoga srca, života, pogleda. Molim te obrati nas, iscijeli nas, blagoslovi naš brak, moga supružnika i nadoknadi nam svako zlo koje smo svojim djelima nanijeli jedno drugome. Ozdravi i zacijeli naša srca Isuse od svake povrede koje smo si nanijeli da budemo slobodni.

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

Blagoslov moga braka i života je u mojim rukama, mojim odlukama i mojoj usmjerenosti na dobro i na Boga. Pasti ću i tuga će ponekad biti veća, ali ako tuga i nezahvalnost postanu dio moje svakodnevnice, znači da sam to ustvari sam/a odlučio/la prihvatiti, a optužujem supruga/u. Odbaci to i zahvaljuj danas i sutra i prekosutra za svoj život i brak, vidjet ćeš silnu promjenu! Ili misliš da nemaš na čemu zahvaliti?

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom suprugu/supruzi, partneru/partnerici (budućem suprugu/supruzi). Daj da ne očekujem da on/ona bude savršen partner, već daj da ja postanem i budem savršen partner, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh