Brak i odnosi

OKOVANI KRIVNJOM

Ovo te odvaja od Boga i voljenih – krivnja zbog prošlih grijeha koji su se mogli izbjeći Kada odbijamo prihvatiti Njegovu milost i ne želimo oprostiti sami sebi – čak i ako to činimo jer mislimo da je naš grijeh toliko sramotan da ga Bog ne može oprostiti – doslovno se postavljamo iznad Boga

Ovo te odvaja od Boga i voljenih - krivnja zbog prošlih grijeha koji su se mogli izbjeći

Foto: Pixabay

 

Najprije treba priznati da su se mnogi naši postupci mogli izbjeći. Većina pogrešaka muškaraca i ženâ koji su odgovarali na naše upitnike rezultat su njihova popuštanja iskušenjima. Te su osobe zato okovane krivnjom.
Navest ćemo primjer. Mnogi su parovi pokazali da se ozbiljno kaju zbog svoga „neopreza na području spolnosti“ (ispravan politički žargonizam za riječ ‘grijeh’). Neki se osjećaju krivima jer su s budućim supružnikom živjeli prije braka; neki se kaju jer supružniku nisu bili vjerni; neke su osobe bile ovisne o pornografiji; neke su prakticirale seks prije braka što je rezultiralo trudnoćom… Očito je da su se te greške mogle izbjeći da je osoba izabrala postupiti drugačije.

bez obzira koliko te greške mogu biti razarajuće, za supružnike koji se osjećaju okovani vlastitom osudom postoji nada

No, ti su pojedinci učinili grijeh te su osjećaji krivnje i srama s kojima se sada suočavaju veoma stvarni i negativno utječu na njihove brakove. Međutim, bez obzira koliko te greške mogu biti razarajuće, za supružnike koji se osjećaju okovani vlastitom osudom postoji nada.

Kada odbijamo prihvatiti Njegovu milost i ne želimo oprostiti sami sebi – čak i ako to činimo jer mislimo da je naš grijeh toliko sramotan da ga Bog ne može oprostiti – doslovno se postavljamo iznad Boga

(…)Bol koju osjećamo zbog onoga što smo učinili, a mogli smo izbjeći može nas odvojiti od Boga i od voljenih osoba. Međutim, koliko je god naš grijeh težak i grozan, ne može se usporediti s neograničenom milosti Božjom koja dolazi k nama po Kristu. Naš nebeski Otac zna da smo slabi i bijedni. Zato je poslao svoga bezgrešnog Sina kako bi otkupio naše grijehom uprljane duše. Kada odbijamo prihvatiti Njegovu milost i ne želimo oprostiti sami sebi – čak i ako to činimo jer mislimo da je naš grijeh toliko sramotan da ga Bog ne može oprostiti – doslovno se postavljamo iznad Boga. Istina je međutim; ako nas Božja pravednost podnosi i oprašta nam, tada i mi možemo oprostiti sami sebi.

Vruće teme; Prvo izdanje; Autori: Steve i Annie Chapman; što supruznici ne govore jedno drugome; Izdavač: Figulus

Cijeli tekst pronađite u knjizi „Vruće teme“ autorâ Stevea i Annie Chapman. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Više o knjizi možete saznati ovdje.

KNJIGA JE NA RASPRODAJI! Kupiti ju možete za samo 45 kuna ovdje.

Preporučamo ti i ovaj ulomak iz knjige:

Ovo su vrata koja moraš otvoriti za obnovu braka

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh