Brak i odnosi

OPROSTI I TRAŽI OPROST

Ovo su vrata koja moraš otvoriti za obnovu braka Gospodin će radošću obnoviti tebe i tvoj brak ako Mu dopustiš

Ovo su vrata koja moraš otvoriti za obnovu braka

Foto: Unsplash, Ben White

 

Iz iskustva znademo da se prvotni posao koji Bog čini kada obnavlja naše srce sastoji od dva različita dijela i da proces obnove nije lagan. Pa ipak, ako mu dopustiš da ovim dvostrukim pothvatom protrese tvoj duh, to će za tvoj život biti apsolutno najkorisnija odluka; On će tada radošću obnoviti tebe i tvoj brak. To se događa kada oprostimo i kada je oprošteno nama.

Kako bi povrijeđena osoba doživjela potpuno iscjeljenje, treba oprostiti drugima bez obzira koliko drugu osobu smatra nedostojnom oproštenja

Priznanje da trebamo Spasitelja i oproštenje grijeha je najvažnije što Bog želi svakome srcu (Rim 4,7-8). Nakon što budemo blagoslovljeni tolikom milošću oproštenja, On će nam pomoći drugima uzvratiti milošću. Matej 6,12 otkriva tijek tog procesa: I opusti nam duge naše kako i mi otpustismo dužnicima svojim! Sljedeća dva retka koji ovaj proces čine još jasnijim nalazi se u Poslanici Kološanima 3,12-13: zaodjenite se dakle – kao izabranici Božji, sveti i ljubljeni – u milosrdno srce, dobrostivost, poniznost, blagost, strpljivost te podnosite jedni druge praštajući ako tko ima protiv koga kakvu pritužbu! Kao što je Gospodin vama oprostio, oprostite tako i vi (Kol 3,12-13). Kako bi povrijeđena osoba doživjela potpuno iscjeljenje, treba oprostiti drugima bez obzira koliko drugu osobu smatra nedostojnom oproštenja.

(…)

Prihvaćanje činjenice da nam je Krist oprostio i pružanje iste milosti drugima osposobilo nas je u slobodi davati i primati ljubav. No, morali smo biti spremni otvoriti ta vrata. Budite i vi hrabri učiniti isto

Možda je tvoje srce trenutno zatočeno u neopraštanju. Toliki su pojedinci u našim upitnicima otkrili najdublje rane svojih srcâ te neprekidnu borbu koju vode s emocijama. Zbog toga je nesumnjivo ispaštao njihov odnos sa supružnicima. Zbilja je žalosno što je odnos nekih bračnih parova zbog toga patio i nakon 40 ili 50 godina braka.
Prihvaćanje činjenice da nam je Krist oprostio i pružanje iste milosti drugima osposobilo nas je u slobodi davati i primati ljubav. No, morali smo biti spremni otvoriti ta vrata. Budite i vi hrabri učiniti isto. Pročitajte, zapamtite te djelujete u skladu s nježnom ljubavi iz Poslanice Rimljanima 5,8: A Bog pokaza ljubav svoju prema nama ovako: dok još bijasmo grešnici, Krist za nas umrije. Neka ti bezuvjetna ljubav koju ti je On darovao bude poticaj otvaranju vrata oproštenja.

Vruće teme; Prvo izdanje; Autori: Steve i Annie Chapman; što supruznici ne govore jedno drugome; Izdavač: Figulus

Cijeli tekst pronađite u knjizi „Vruće teme“ autorâ Stevea i Annie Chapman. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Više o knjizi možete saznati ovdje.

KNJIGA JE NA RASPRODAJI! Kupiti ju možete za samo 45 kuna ovdje.

Koji je najveći izazov u vašemu braku? Jeste li zabrinuti za svoje financijsko stanje? Kako se Vi i Vaš supružnik zabavljate? Razmišljajući o ovim te o mnogim drugim pitanjima, Steve i Annie su se usmjerili na 28 godina svoga bračnog života, na Božju Riječ te na izjave gotovo pet stotina parova kako bi otkrili na čemu se temelji uspješan brak. 

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh