Duhovnost

KAKO MOLITI KRUNICU

Ovo radosno otajstvo na poseban način otvara naš duh da možemo izvršiti poslanje koje živimo Svaki poziv koji dolazi od Boga, donosi sa sobom goleme poteškoće i iziskuje od nas natprirodnu vjeru.

Ovo radosno otajstvo na poseban način otvara naš duh da možemo izvršiti poslanje koje živimo

Foto: Shutterstock


 

Drugo radosno otajstvo – Marija je nosila Isusa u posjet Elizabeti

(…) S drugim radosnim otajstvom sjedinjujemo i svoj posebni poziv koji smo dobili od Boga, bilo da se radi o pozivu da postanemo svećenik, redovnica, evangelizator, roditelj, supružnik, ili o bilo kojem drugom nadahnuću, za koje možemo uz ‘dovoljnu’ provjeru znati da dolazi od Boga. Svaki poziv koji dolazi od Boga, donosi sa sobom goleme poteškoće i iziskuje od nas natprirodnu vjeru. Sjedinjujući po drugom radosnom otajstvu svoj poziv ili svoje poslanje s Marijinim poslanjem, dobivat ćemo svjetlost i snagu Duha Svetoga, da ustrajemo i da uspijemo u tome što nam je Bog namijenio. To je otajstvo namijenjeno svim žeteocima na Božjoj njivi, ma gdje bili i na koji god način žȅli. Uspijemo li ‘otvoriti’ svoj duh da bismo u nj primili što više onoga što nam Bog želi darovati, mnogi će Božji ‘žeteoci’ dobiti po našoj molitvi krunice snagu i ustrajnost da idu dalje. Bit će uvijek iznova osvježeni snagom Duha Svetoga da svoje poslanje vrše na najbolji mogući način. Mnogi među onima koji počnu sumnjati u svoje zvanje ili poslanje, mogu po našim molitvama opet pronaći oslonac vjere, koji će im omogućiti da ustraju i da ‘žanju’!

Sjedinjenje s tim otajstvom sjedinit će nas s mnogim ‘Elizabetama’, koje će nam postati prava braća i sestre i s kojima ćemo moći podijeliti svoju radost i vjeru, ali i kušnje i ostale potrebe. To otajstvo na poseban način otvara naš duh da možemo izvršiti poslanje koje živimo. Prihvaćajući svoj život kao dar od Boga, u nama rastu ljubav i zahvalnost prema Bogu kao Ocu koji nas neizmjerno ljubi.

Drugo radosno otajstvo – nutarnje iscjeljenje

Iz knjige „Krunica“ autora Josipa Lončara. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete nabaviti ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh