Duhovnost

RIJEČ ZA TEBE

Ovo otkriva koliko smo zaista zreli

Foto: Shutterstock

 

„A kralj će im odgovoriti: ‘Zaista, kažem vam, što god učiniste jednomu od ove moje najmanje braće, meni učiniste!’“ (Matej 25,40)

 

Koliko si zreo/la možeš znati po načinu na koji se odnosiš prema ljudima koji za tebe ne mogu ništa učiniti. Svi znamo biti ljubazni prema šefu. On nam može dati povišicu. Svi znamo biti ljubazni prema kolegi koji je faca na poslu, na fakultetu ili u školi. Ako se njemu svidimo, i nama će svi htjeti biti prijatelji. To je lako. Ali ako želimo živjeti onako kako je Bog to zamislio, moramo naučiti biti dobri prema svima. Isus je rekao: „Što god učiniste jednomu od ove moje najmanje braće, meni učiniste“. Kad se potrudiš sprijateljiti s osobom koju nitko ne voli, to radiš Isusu.

Umjesto da samo prođeš pored portira kojeg vidiš svaki dan, zašto ne bi zastao/la, pozdravio/la ga i upitala kako je? Zašto ne bi podijelio/la Isusovu ljubav s kolegom kojeg na poslu svi ignoriraju? Božje kraljevstvo gradimo dovodeći k Bogu jednu po jednu osobu. Pokaži ljubav, Njegovu dobrotu, i govori ljudima kako se mogu spasiti po Kristu. Kad pomažeš drugima, drugi pomažu tebi. Amen.

 

„Nebeski Oče,
želim te uvijek poštovati.
Pomozi mi vidjeti one koji su u potrebi.
Pomozi da se odnosim prema njima onako kako bi se ti odnosio.
Pokaži mi kako da im pomognem da napreduju
i kako da u njih sijem tvoje dobro sjeme. Po Isusu.“ Amen.

Dobro jutro i miran dan. Budi blagoslovljen/a.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh