Razno

ISUS KRIST - KRALJ POLJSKE

Ovo je želja Poljaka izrečena prije 5 godina: Vladaj nad nama, Kriste! Isusu Kristu predali su svu vlast nad zemljom i narodom uz obećanje da će zemlju podrediti Isusovim zakonima

kralj poljske

Foto: Pixabay


 

U ceremoniji održanoj u Ckrvi božanske milosti u Krakowu, biskupi Poljske u prisustvu predsjednika Andrzeia Dude službeno su 19. studenog 2016.. godine proglasili Isusa Krista kao kralja Poljske i pozvali Ga da vlada poljskom nacijom, narodom i njenim političkim liderima.

“Besmrtni kralju svih vremena Gospodine Isuse Kriste, naš Bože i spasitelju, klanjamo se pred tobom, kralju svemira, priznajemo tvoju vlast nad Poljskom, nad onima koji žive u ovoj zemlji i diljem svijeta. Želeći štovati veličanstvo tvoje moći i slave, s velikom vjerom i ljubavlju, uzvikujemo: Vladaj nad nama, Kriste!”, proglasili su Poljaci.

Inicijativa je bila isnpirirana privatnim objavljenjima koje je imala službenica Božja Rozalia Celakówna, mističarka koja je imala viđenje Isusa Krista u kojima joj je rekao traži da bude okrunjen kao kralj poljske nacije.

Prije Isusa je, kao “kraljica Poljske”, ustoličena je Djevica Marija, 1656. godine, a to ustoličenje je poljski kardinal Stefan Višinjski obnovio 1956. godine.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh