Duhovnost

IZ NOVOG UVODNIKA

Ovo je jedan od mogućih razloga zašto ne primamo milosti za koje molimo

Ovo je razlog zašto ne primamo milosti za koje molimo

Foto: Shutterstock

 

Započinjemo novu godinu. Neki od nas lagodno, a neki s problemima i strahovima od onoga što nas u njoj očekuje. Ima i onih koji se iskreno nadaju da će se u ovoj godini konačno dogoditi ono za čime već dugo čeznu. Možda će konačno pronaći životnog partnera, možda će pronaći dobar, isplativ i stabilan posao; možda će ove godine konačno ozdraviti, možda će dočekati obraćenje za koje već godinama mole; možda će uspjeti riješiti stambeno pitanje, možda će konačno uspjeti završiti studij; možda će konačno dobiti tako željeno dijete, možda promaknuće na poslu…

Kako od Boga izmoliti te tako željene milosti?

Što možemo učiniti da se to, čemu se nadamo, počne događati? Kako od Boga izmoliti te tako željene milosti? Možda se neće svi složiti sa mnom, no iz vlastitog dugogodišnjeg iskustva molitve i druženja s Bogom, shvatio sam što je jedan od najčešćih razloga ljudskog nezadovoljstva i jedan od najčešćih razloga zbog kojeg ne možemo otvoriti srce za ono što nam Bog hoće i može dati. (…)

Jutros sam se na Svetoj Misi pitao što da na početku ove građanske godine ponudim čitateljima Booka, što vam mogu dati u uvodniku ovoga broja, a da barem nekome od vas bude na blagoslov. U jednom trenutku, Duh Sveti mi je posvijetlio srce nadahnuvši me da vam dam ono najbolje što imam i što vam mogu dati: svoju iskrenu zahvalnost. I zaista, zahvalan sam Bogu na svakom čitatelju Booka, posebno na onima koji nas prate od prvog broja i koji još uvijek nisu odustali. Zahvalan sam što i u ovoj krizi tiskanih medija, kada su mnogi čitatelji časopisa prešli na internet, još uvijek oko tri tisuće hrvatskih obitelji redovito čita Book. Zahvalan sam onima koji me uvijek iznova obraduju nekom pohvalom onoga što u Booku pročitaju, pa makar i najmanjom. Među tim „hvaliteljima“ ima ljudi svih profila – od djece do onih koji su već pri kraju svoga života, od neobrazovanih do doktora znanosti, od siromašnih do bogatih. Što reći? Čak su mi dva naša biskupa u povjerenju rekla kako Book čitaju od prvog broja i kako se uvijek obraduju kada ga pronađu na radnom stolu. Iskreno sam zahvalan našim suradnicima, onima koji neumorno pišu i onima koji nas neumorno preporučuju onima koji još nisu čuli za nas. Zahvalan sam i ljudima koji nas financijski pomažu. Book bez donacija ne može živjeti. (…)

 

Cijeli Uvodnik 121. broja mjesečnika „Book“ možete pročitati u tiskanom izdanju. 

Svoj primjerak „Booka“ potražite na kioscima Tiska, ili se pretplatite (ovdje) i tako godišnje uštedite 60 kuna!

Autor: Josip Lončar; Book.hr

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh