Čitamo knjigu

SILA ODOZGOR

Ovo je jedan od najcjenjenijih darova Duha Silno je blagoslovljen onaj koji ga ima...

Foto: Shutterstock 

A kako je velik onaj koji je našao mudrost, ali nitko ne nadmašuje onoga koji se boji Gospoda. (Sir 25, 10)

Jer kako je nebo visoko nad zemljom,
dobrota je njegova s onima koji ga se boje.
Kako se otac smiluje dječici,
tako se Jahve smiluje onima što ga se boje.

(Ps 103,11;13)

Bog je savršena ljubav i zato se mnogi pitaju zašto bi se trebali bojati savršene ljubavi. Apostol Ivan tri je godine proveo s Isusom i bio je učenik kojeg je Isus naročito ljubio. Ivan je imao strahopoštovanje prema Učitelju, no kad ga je u kasnijoj dobi ugledao u viziji u njegovoj nebeskoj slavi, toliko se uplašio da je od straha kao mrtav pao pred njegove noge (v. Otk 1,9-18).

Skloni smo Isusa podsvjesno uspoređivati sa sobom, no on je neizmjerno veći od bilo kojeg čovjeka i zato, kad milošću Duha vidimo ili iskusimo samo dio njegove beskrajne veličine i svetosti, automatski bivamo ispunjeni strahom Božjim. Strah Božji jedan je od najcjenjenijih darova. Prema Bibliji, svatko čiji je život obilježen strahom Božjim, silno je blagoslovljen. Pa kako i ne bi bio!? Taj strah imaju samo oni koji su iskusili Božju veličinu.

Novo izdanje knjige „Sila odozgor“ od danas u prodaji!

Iz novog, izmijenjenog, izdanja knjige „Sila odozgor“ autorâ Josipa Lončara. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete nabaviti ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh