Evangelizacija

BOG NAS PODSJEĆA

Ovo je jedan od načina na koji nam Duh Sveti progovara na Svetoj Misi Često nam se zna dogoditi da u misli dolaze osobe za koje u toj Misi uopće nismo imali namjeru moliti

Foto: Pixabay

 

Duh Sveti nam progovara i tako da nas u trenutcima Mise podsjeća na određene osobe ili životne situacije. Tako nam u misli dolaze osobe za koje u toj Misi uopće nismo imali namjeru moliti. Neke od njih godinama nismo vidjeli niti smo na njih pomislili. Ponekad se radi o osobama koje znamo samo iz viđenja, osobe kojima ne znamo ni ime.

Duh Sveti me vrlo često podsjeća na pokojnike. Moleći za duše u Čistilištu i prikazujući Mise za njih, jasno mogu primijetiti kako rastem u ljubavi prema Bogu i ljudima. Vjerujem da je taj ‘rast u ljubavi’ njihov molitveni odgovor na moju zauzetost za njih. Jer tko može bolje od duša u Čistilištu znati što nam je u ovozemaljskom životu najpotrebnije?!

Uvijek trebamo biti svjesni da Bog ima povjerenja u naše molitve jer da nema, ne bi nas nadahnjivao da molimo za te ljude

Često nam, pogotovo za vrijeme prikazanja darova, u misli dolaze osobe koje se nalaze pred smrću ili u teškim životnim situacijama, osobe koje su odlutale od Boga i od Crkve. Uvijek trebamo biti svjesni da Bog ima povjerenja u naše molitve jer da nema, ne bi nas nadahnjivao da molimo za te ljude.

Bog nas podsjeća na određene osobe i situacije i zato da bi nas potaknuo da, razmišljajući o njima, dođemo do nečega sasvim trećega što nam želi reći

Bog nas podsjeća na određene osobe i situacije i zato da bi nas potaknuo da, razmišljajući o njima, dođemo do nečega sasvim trećega što nam želi reći. Često su ta podsjećanja samo okidači koji pokrenu razmišljanje, maštu, osjećaje i volju u smjeru u kojem nas Duh želi voditi.

Bog nas podsjeća i na grijehe za koje se nismo pokajali, na osobe kojima nismo oprostili…

Bog nas podsjeća i na grijehe za koje se nismo pokajali, na osobe kojima nismo oprostili, na osobe kojima nešto zamjeramo, na obećanja i zavjete koje nismo ispunili… Naravno, osnovni preduvjet da bismo takvo što mogli čuti je taj da to zaista želimo znati, radi svojeg i tuđeg dobra.
Ta podsjećanja, kad dolaze od Duha Svetoga, ne ometaju praćenje Svete Mise ni na koji način, već nas još dublje uvode u Božju prisutnost.

Iz knjige „Sveta Misa. Najsvetiji događaj na svijetu“ autora Josipa Lončara. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Više o knjizi možete saznati ovdje a kupiti ju ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh