Razmišljamo o evanđelju

O. LORENZO MONTECALVO

Ovo je iskušavanje Božje ljubavi Sumnjati u Božju ljubav nakon što nam je darovao svoga Sina Isusa Krista za naše spasenje je uistinu opačina

Foto: Pixabay

 

Isus opakima naziva one koji iskušavaju ljubav koju Bog ima prema svakom čovjeku. Kako ljudi iskušavaju Božju ljubav?

Sumnjati u Božju ljubav nakon što nam je darovao svoga Sina Isusa Krista za naše spasenje je uistinu opačina

Odmah ću ti reći: kad mole govoreći: „Gospodine, ako me ljubiš, daj mi milost koju od tebe tražim“. Sumnjati u Božju ljubav nakon što nam je darovao svoga Sina Isusa Krista za naše spasenje je uistinu opačina. Ne treba zaboraviti riječi koje je Isus rekao Nikodemu u onom famoznom noćnom razgovoru: „Bog je toliko ljubio čovječanstvo te je dao Svoga Sina Jedinorođenca da svaki koji u Njega vjeruje ima život vječni“. Kad se sumnja u Božju ljubav, počne Ga se čak i nazivati zlim.

Čovjek je uistinu slijep. Mistici neprestano uzvikuju plačući od radosti: „Kako Gospodin može ljubiti biće poput mene koji sam tako zao?!“

Nema značajnijeg znaka nježnosti nebeskog Oca od Raspetog

Božja ljubav je nježnost koja se širi na sva stvorenja. Negiranje ove Božje nježnosti uistinu je grijeh protiv Duha Svetoga. Duh Sveti je taj koji otvara naše oči kako bismo vidjeli i kušali nježnost nebeskog Oca koja nam se objavila u Isusu Kristu. Korizma je vrijeme u kojem smo pozvani sve intimnije otkrivati Božju nježnost zazivajući Duha na nas. Nema značajnijeg znaka nježnosti nebeskog Oca od Raspetog.

Priča se da je Sveti Frane Asiški oslijepio od neprestanih suza radosnica koje je lio kad je kušao Božju nježnost, iako se smatrao grešnikom!

Amen. Amen.

O. Lorenzo Montecalvo od Družbe Otaca Božanskog Poziva

Sjeme; Book.hr

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh