Osobni razvoj

ISUS JE ŽIV

Ovo je dan što ga ja učinih, raduj se i slijedi me cijelim srcem kamo god te ja vodio Radujući se, kroz dan ćeš bolje prepoznavati blagoslove koje ti nudim

Ovo je dan što ga ja učinih, raduj se i slijedi me cijelim srcem kamo god te ja vodio

Foto: Unsplash,  Giu Vicente

 

Ovo je dan što ga ja učinih, raduj se i slijedi me cijelim srcem kamo god te ja vodio. Iščekuj blagoslove koje sam pripremio na našemu zajedničkom putu. Ja sam stvorio ovaj dan i besplatno ti ga darovao, stoga ga primi sa zahvalnošću.

Sjeti se da sam ja onaj koji određuje uvjete tvoga dana, a po tome znaš da ćeš u njemu pronaći mnogo dobroga

Prirođena ti je sklonost da po buđenju promišljaš o danu koji slijedi pokušavajući razaznati koje će ti dobro (ili loše) on donijeti. To činiš gotovo nesvjesno, često zaključujući na temelju nečega trivijalnog kao što su vremenski uvjeti. Potičem te da se oslobodiš ove navike kako bi mogla više primati mene i moje blagoslove. Stav zahvalnosti u tome ti je od velike pomoći. Možeš mi zahvaljivati na kiši koja te dočekala kada si otvorila oči jer, učinivši to, velika je vjerojatnost da se nećeš žaliti na vrijeme. Sjeti se da sam ja onaj koji određuje uvjete tvoga dana, a po tome znaš da ćeš u njemu pronaći mnogo dobroga.

Raduj se i onda kada se situacija ne odvija onako kako bi ti željela, jer ja sam uvijek tvoj vjerni suputnik

Radujući se, kroz dan ćeš bolje prepoznavati blagoslove koje ti nudim. Raduj se i onda kada se situacija ne odvija onako kako bi ti željela, jer ja sam uvijek tvoj vjerni suputnik. Pogledaj kakve sam ti dragocjene darove postavio po putu koji ti i ja slijedimo. U vjeri uvijek iščekuj dobre ishode i budi mi vjerna u malome i u velikome. Budući da sam ja tvoj Učitelj, obećavam ti stvarati mnogo prilika za učenje tijekom našega putovanja.

Na kraju dana zastani i osvrni se na udaljenost koju smo prošli zajedno. Razmisli o onome što si naučila i čuvaj darove koje si po putu našla. Promišljaj o tim stvarima dok liježeš na počinak radujući se u meni.

ISUS JE ŽIV

Ovo je dan što ga učini Gospodin. Kličimo i radujmo se njemu.
Ps 118,24

Vi me zovete Učiteljem i Gospodinom. Pravo velite jer to i jesam!
Iv 13,13

Sad mogu leć’ i usnuti, i onda ustat’ jer me Jahve drži.
Ps 3,6

Iz knjige „Isus je živ“ autorice Sarah Young. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete kupiti ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh