Obitelj

USMJERENIJE VOĐENJE OBITELJI

Ovo bi vam moglo zvučati čudno, ali… Obitelj ne dolazi na prvo mjesto Možda ćete trebati staviti obitelj na više mjesto na ljestvici. To će vjerojatno biti dobar potez. Ali zar na prvo mjesto? Ne!

Foto: Pixabay

 

Često, kada odlučimo zakoračiti prema duhovnomu vođenju i uzimanju odgovornosti za viziju i usmjeravanje naše obitelji, prvi pomak koji ćemo morati napraviti bit će taj da konačno stavimo svoju obitelj na prvo mjesto. Mogli bismo reći, svoju ženu – koju nismo dovoljno voljeli, niti slušali, niti cijenili kako smo trebali. Svoju djecu – s kojom nismo provodili dovoljno vremena, nismo im posvećivali dovoljno pozornosti, za koju nisam znao znaju li ona koliko ih volim, koliko sam ponosan na njih. A sve to je ključ za kretanje u pravom smjeru. Ako ste kao i većina ljudi, vjerojatno možete popraviti ponešto na tim područjima.

Obitelj, bez obzira na to koliko će to zvučati čudno, može postati idol u vašem životu baš kao i svaki drugi idol koji si stvorite

Prva promjena koja je nužna za usmjerenije vođenje obitelji nije, kako možda mislite, da stavite obitelj na prvo mjesto. Obitelj, bez obzira na to koliko će to zvučati čudno, može postati idol u vašem životu baš kao i svaki drugi idol koji si stvorite, bio to novac, televizija, nogomet, ili neki grijeh – sve čemu dajete svoju najveću odanost i vjernost. Možda ćete trebati staviti obitelj na više mjesto na ljestvici. To će vjerojatno biti dobar potez. Ali zar na prvo mjesto? Ne. Samo Bog dolazi na prvo mjesto.

Iz knjige „Vjeruju li vaša djeca?“ autora Terencea Chatmona. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Više o knjizi možete saznati ovdje.

VELIKI POPUSTI: U razdoblju od 10. do 30. studenoga knjigu možete kupiti po sniženoj cijeni od 45 umjesto 90 kuna, ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh