Osobni razvoj

RUTA

Ove nam riječi mogu pomoći prihvatiti one koje nismo sami odabrali u životu S čime se najviše mučite trudeći se voljeti i prihvaćati muževljevu obitelj?

Foto: Unsplash, Priscilla Du Preez

 

Kada je o muževljevoj obitelji riječ, nemamo nikakav utjecaj na to tko su njezini članovi. Ne preostaje nam ništa drugo nego prihvaćati te ljude koje je Bog doveo u naše živote po odabiru našeg životnog druga. Da bismo živjeli u skladu i slozi s onima koje nismo sami odabrali u svome životu, podsjećam još jednom na Rutine riječi:

Nemoj me tjerati da te ostavim i da odem od tebe: jer kamo ti ideš, idem i ja i gdje se ti nastaniš, nastanit ću se i ja; tvoj narod moj je narod i tvoj Bog moj je Bog. Gdje ti umreš, umrijet ću i ja; gdje tebe pokopaju, pokopat će i mene. Neka mi Jahve uzvrati svakim zlom i nevoljom ako me što drugo, osim smrti, rastavi od tebe.

S čime se najviše mučite trudeći se voljeti i prihvaćati muževljevu obitelj? Navedite tri stvari koje vam predstavljaju najveće poteškoće.
Molite Gospodina da vam da milosrdno srce prema njima.

Koje biste tri stvari mogli učiniti kako biste popravili svoj odnos s njima i kako bi on više nalikovao Božjem planu za vas?

Što je najveća prepreka između onoga kako se osjećate i kakav odnos želite s muževljevom obitelji?

Iz knjige „Svekrve i snahe” autorice Annie Chapman. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Više o knjizi možete saznati ovdje. Knjigu možete kupiti ovdje. 

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh