Osobni razvoj

SVETA MISA NAJSVETIJI DOGAĐAJ NA SVIJETU

Ovako treba moliti da oprostimo drugima Opraštam jer želim da moje srce bude čisto, jer želim živjeti u tvom miru

oprost, molitva

Foto: Isabella Fischer, Unsplash

 

Gospodine, samo ti znaš koliko sam puta propustio oprostiti onima koji su me povrijedili. Samo ti znaš koliko puta, zbog povrijeđenosti i ponosa, to nisam htio učiniti. Gospodine, mnogo puta sam htio oprostiti, ali zbog prevelike boli nisam mogao. Oprosti mi što tada nisam dolazio k tebi kako bi mi tvoja milost pomogla oprostiti.

Gospodine, želim oprostiti i, tvojom milošću, zaista opraštam onima kojima je žao i koji se kaju, ali i onima koji se ne kaju…

Gospodine, ti si nam rekao da bez tebe ne možemo učiniti ništa. Gospodine, zaista želim oprostiti svima koji su na bilo koji način sagriješili protiv mene. Želim oprostiti onima za koje znam da su me povrijedili, ali i onima za koje ne znam da su sagriješili protiv mene. Gospodine, želim oprostiti i, tvojom milošću, zaista opraštam onima kojima je žao i koji se kaju, ali i onima koji se ne kaju i kojima, iz bilo kojeg razloga, nije žao što su me povrijedili ili to čine još uvijek. Gospodine, opraštam i onima koji nisu bili svjesni da mi nanose bol.

Želim im oprostiti sve situacije u kojima se nisam osjećao prihvaćenim: situacije u kojima sam bio razdvojen od njih (napušten), situacije u kojima mi nisu vjerovali, situacije u kojima me nisu zaštitili

Gospodine, posebno mi je stalo do toga da oprostim svojim roditeljima. Znam, Gospodine, da mnogo puta nisu bili svjesni da mi nanose bol i da često nisu znali ili nisu mogli biti bolji prema meni. Želim im oprostiti sve situacije u kojima se nisam osjećao prihvaćenim: situacije u kojima sam bio razdvojen od njih (napušten), situacije u kojima mi nisu vjerovali, situacije u kojima me nisu zaštitili, situacije u kojima su me nepravedno kaznili, situacije u kojima mi nisu pružili podršku, situacije u kojima mi nisu iskazali bliskost, nježnost i prisnost koja mi je tada silno trebala. Želim im oprostiti sva njihova očekivanja s kojima se nisam znao, mogao ili htio nositi. Želim im oprostiti situacije u kojima sam se osjećao manje voljenim od brata ili sestre. Želim im oprostiti trenutke u kojima su se preda mnom svađali i vrijeđali. Želim im oprostiti situacije u kojima su me povrijedili svojim riječima. Na poseban ti način donosim ono što me je najviše povrijedilo (sjeti se tih trenutaka i oprosti barem u razumu).

Gospodine, donosim ti i situacije u kojima sam se uspoređivao s drugima i u kojima sam se osjećao manje vrijednim, u kojima sam imao osjećaj da me ti manje voliš

Gospodine, donosim ti i druge osobe koje su me povrijedile i učinile da se osjećam odbačenim i manje vrijednim (sjeti se braće, djedova i baka, prijatelja, učitelja, supružnika, djece, radnih kolega i šefova na poslu, osoba u koje si bio zaljubljen, osoba koje su te zlostavljale… i oprosti).

Gospodine, donosim ti i situacije u kojima sam se uspoređivao s drugima i u kojima sam se osjećao manje vrijednim, u kojima sam imao osjećaj da me ti manje voliš. Donosim ti situacije s kojima se nisam niti znao niti mogao nositi (sjeti se onih naročito teških). Donosim ti i situacije u kojima sam se osjećao odbačenim i nezaštićenim od tebe. Donosim ti trenutke u kojima sam se ustručavao doći k tebi, situacije u kojima sam se povlačio u samosažaljenje, trenutke u kojima sam tražio utjehu tamo gdje je nisam mogao dobiti.

Opraštam jer želim da moje srce bude čisto, jer želim živjeti u tvom miru

Gospodine, opraštam sebi i drugima jer i ja često jednako griješim, jer i ja želim da mi bude oprošteno. Gospodine, opraštam jer želim da moje srce bude čisto, jer želim živjeti u tvom miru. Gospodine, opraštam svima jer si nas sve stvorio s ljubavlju i čezneš da se svaki od nas grešnika obrati i živi. Isuse, vjerujem da ću puninu milosti opraštanja iskusiti u susretu s tobom u Euharistiji, u susretu s ljubavlju kojom si nas ljubio na križu.

 


PREPORUKA!

Knjiga Sveta Misa. Najsvetiji događaj na svijetu autora Josipa Lončara. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Više o knjizi možete saznati ovdje a kupiti ju ovdje.

 

 

 

 

 

Za Book.hr priredila M. V., odabrala A. P.

 

Ako se želite osjećati kao dio obitelji Kristofora (onih koji donose Krista), možete skenirati kod za mjesečnu ili za godišnju uplatu ‘timarine‘.

Unaprijed zahvaljujemo i želimo iskrenu dobrodošlicu svim novim članovima obitelji (tima) Kristofori.

 Želim donirati mjesečnu ‘timarinu’:

Želim donirati godišnju ‘timarinu’

Podržite naš rad

Ako Vam se svidio ovaj članak, podržite nas donacijom! Jednostavno je – samo skenirate kod.

 

Želim donirati 1 EURO:

Želim donirati 5 EURA:

 

Želim donirati 10 EURA :

 

 

Na taj način omogućujete nam da nastavimo s radom.

 

Hvala!

 

❤️

 

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh