Osobni razvoj

PRVENSTVO DUHA SVETOGA

Ovako možemo susresti Isusa Sastajući se s Isusom, nipošto ne smijemo izostaviti Duha Svetoga. On ima ključ Božjeg skladišta

Foto: Shutterstock


 

Isus nas susreće kada smo vođeni zajedno Božjim Duhom u Njegovo ime. Sastajući se, nipošto ne smijemo izostaviti Duha Svetoga.

Shvaćate li tko je Duh Sveti? Jeste li svjesni da je On osoba? On ima ključ Božjeg skladišta. Upravlja cjelokupnim bogatstvom Oca i Sina. Vrijedi se sprijateljiti s Njim! Moguće je da budete Božjim djetetom, ali živite poput kakvog siromaha sve dok se ne sprijateljite s Duhom Svetim. On je vrlo nježan. Poput grlice. Lako Ga je otjerati. Izgradite li krive stavove ili postanete motivirani pogrešnim stvarima, grlica će odletjeti.

Naše je mjesto susreta Isusovo ime.

Možda ste u jednom trenutku osjetili dodir Duha Svetoga, ali deset minuta kasnije uviđate da se udaljio. Mora vam biti jasno da je On izbirljiv i pomno pazi na to gdje će sići. Sjetite se naglaska iz Evanđelja po Mateju 18,20 u mojoj verziji prijevoda: „Oni koji su vođeni Duhom Svetim u Isusovo ime…“ Isus je, ustvari, rekao: „Možete računati na Moju nazočnost, ali morate ispuniti uvijete.“ Naš mjesto sastajališta nije krštenje Duhom Svetim, kao ni govor u drugim jezicima, Lutherovo, Calvinovo ili Wesleyjevo naslijeđe. Naše je mjesto susreta Isusovo ime.

Možda vjerujete da je ovo o čemu ovdje govorim istina.

No pitanje je što ćete poduzeti svezi toga? Svatko je dužan donijeti odluku u odnosu na ovu istinu.

 

Iz knjige „Rušenje utvrda“ autora Dereka Princea. Dopuštenje za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete nabaviti ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh