Svjedočanstva

TOLIKO MILOSTI

Ovaj put u Međugorje približio me je Bogu! Od 16. do 18. studenog hodočastili smo u Međugorje. U sklopu programa razmatrali smo Riječ Božju onako kako to radimo u „Školi molitve“ te smo molili krunicu onako kako to učimo u „Tečaju razmatranja krunice“ što nam je svima otvorilo srca za primanje Božje ljubavi u ovom mjestu gdje toliki primaju brojne milosti. O tome govori i ovo snažno svjedočanstvo 26-godišnje hodočasnice!

Moj put upoznavanja pravoga Boga, povratak Crkvi i sakramentima započeo je prije devet mjeseci, kad sam krenula u Školu molitve.

Ovo je hodočašće bio moj prvi posjet Međugorju a na put sam krenula s ciljem da se Bogu još približim i smatrala sam da je to najbolji način da upoznam i Mariju – Majku Božju.

Zdravo Marijo… ‒ sada shvaćam što i zašto to izgovaram

Tijekom puta smo s Nediljkom razmatrali otajstva krunice kroz Bibliju. Poticao nas je da razmišljamo o Mariji. Kakva je ona bila: milosti puna, Gospodin je stalno bio s njom… Tako sam u meditaciji pokušala razgovarati s njom.

Ona je Bezgrešna Žena, žena s najčišćim srcem koje je ikada boravilo na Zemlji pa me je zanimalo kako da joj budem barem malo sličnija i bliža. Sjedile smo na njezinu krevetu u kućici u Nazaretu i postavljala sam joj isto pitanje: „Kako?“ A onda sam u jednom trenutku u duhu vidjela kako je pogledala u stranu i tamo zadržala pogled – na djetešcu od otprilike godinu-dvije koje nesigurno hoda po sobici pokušavajući zadržati ravnotežu. Isus. Molitva Zdravo Marijo od tada za mene ima neusporedivo veću važnost, sada shvaćam što i zašto to izgovaram.

Postaja po postaja, sve više suza…

Križni put na Križevcu je za mene bio iskustvo koje si i dalje ne znam potpuno objasniti.

Od prve postaje, dakle od trenutka kad je Josip počeo čitati razmatranje, suze su mi krenule niz lice same od sebe. Pomislila sam: „Marijo, molim te, vodi me, pomozi mi“.

Postaja po postaja, sve više suza…

Razmatranja su bila tako živa a molitve su doticale moje srce; kao da sam hodala uz Isusa i s njim prolazila taj put do Golgote. Kao da sam bila na ulicama Jeruzalema u trenutku kad je Isus pao pod križem – krvava lica, unakažen, pretučen, krvavih tužnih očiju. Pala sam na koljena, obuhvatila mu lice rukama i poljubila ga u obraze. Tu sliku neću nikada zaboraviti. U meni su se izmjenjivali osjećaji tjeskobe, odbačenosti koju sam kao dijete doživjela od najbliže osobe, osjećaj tuge zbog toga što je Isus – moj Bog – morao trpjeti i patiti za mene i moje grijehe. Već prije nego što sam se rodila, On me je volio. Ta spoznaja Božje ljubavi zaprepastila me je. Shvatila sam koliko sam jadna i bespomoćna bez Njega, bilo me je sram što sam uopće dopustila da se osjećam odbačeno i nevoljeno, a On me je spasio i otkupio na križu i to vođen ljubavlju koju mi čovjek nikad neće moći pružiti. Tražila sam takvu ljubav u ocu, u dečku i u drugim ljudima, ali oni ju nisu znali pružiti. Sad shvaćam da to može samo Bog.

Molitva koju je Nediljko molio kod križa bila je tako moćna i dolazila je iz srca. Mislim da sam tada isplakala i predala Isusu toliko svojih „problema“, nedostataka i rana koji su me mučili. Shvatila sam koliko moje srce, duša – ma cijela moja bit vapi za Bogom.

Ovaj put u Međugorje približio me je Bogu

Na hodočašću u Međugorju s Kristoforima.

„Evo ti majke!“

Nakon križnog puta razmatrali smo molitvu Zdravo Marijo te su molitelji molili za svakog hodočasnika pojedinačno. Kada je Josip molio za mene, rekao je: „Ljubljeno si dijete Božje. Budi s njim sada, u ovom trenutku.“

Suze su opet tekle niz moje lice, lice mi je gorjelo od topline. Prvi put u životu osjetila sam neku unutarnju toplinu oko srca koju ne znam objasniti. Cijeli sam se taj dan mislima vraćala na križni put, pa čak i na ispovijedi i u euharistiji.

Kada smo se sljedeći dan penjali na Brdo ukazanja, u mislima mi je stalno bila rečenica koju je Isus izrekao na križu: „Evo ti majke!“ (Iv 19, 27). Isus nam je darovao majku koja neizmjerno ljubi i razumije. Imam dvije mame – Mariju i mamu koja me je rodila.

Put u Međugorje približio me je Bogu

Mnoge moje rane su zacijelile i zacjeljuju i dalje, a najvažnije od svega je što me je ovaj put u Međugorje približio Bogu. Toliko milosti! Hvala ti, Bože! Želim mu cijeli život dolaziti sve bliže i upoznavati ga i dalje kroz cijelu vječnost. Jer toliko je velik i dobar naš Otac.

Hvala Nediljku, Josipu i Kristoforima što su zaista dali sve od sebe da nam kroz ovo hodočašće približe Boga i majku Mariju. Cijeli je put bio vođen Duhom Svetim. Daleko najljepši vikend u mom životu; veselim se sljedećem hodočašću.

Bog vas sve blagoslovio!

Za Book.hr svjedoči N.N. (Podaci poznati uredništvu.)

Svoje nam svjedočanstvo možete poslati  e-mailom na adresu: [email protected]

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh