Razmišljamo o evanđelju

O. LORENZO MONTECALVO

Ovaj naraštaj je perverzan i preljubnički Među supružnicima koji žive bez Boga ne postoji uzajaman oprost, bez kojeg je teško, ako ne i nemoguće, ostati ujedinjeni u ljubavi kad nadođu teški sati

Foto: Pixabay, Hoàng Đông

 

Sotona i oni koji žive pod njegovim zlim djelovanjem žele uništiti obitelj oblikovanu po srcu Božjem. Sotona iznad svega djeluje protiv jedinstva i nerazrješivosti braka. Nema ljubavi zauvijek. U brak se ulazi s razmišljanjem da će drugoga ili drugu ljubiti dok mu to bude odgovaralo.

Zajednički život ne obvezuje muškarca i ženu da se vole, već da napuste jedno drugo kad požele

Laički mentalitet drži da se muškarac (žena) mijenja, te da se može promijeniti i osobu za ljubav. Ovo je mentalitet koji u mladima stvara strah od braka. Ako nema vjerne ljubavi i zauvijek – kažu mladi – onda je bolje samo da živimo zajedno. Zajednički život ne obvezuje muškarca i ženu da se vole, već da napuste jedno drugo kad požele.
Među supružnicima koji žive bez Boga ne postoji uzajaman oprost, bez kojeg je teško, ako ne i nemoguće, ostati ujedinjeni u ljubavi kad nadođu teški sati.

Ovaj naraštaj je perverzan i preljubnički

Razvod nije rješenje bračnih problema; naprotiv, s novim supružnikom problemi rastu i umnažaju se.
Još jedan đavolski napad protiv braka jest mentalitet da može postojati brak između dvije žene ili dva muškarca. Ovaj mentalitet se sve više širi.

Tamo gdje se odbacuje Isusa Krista, zlo nema ograničenja; ono je kao gruda snijega koja se, silazeći niz planinu, sve više povećava

Ovaj naraštaj je perverzan i preljubnički. Ako ovako nastave u parlamentu, u bliskoj budućnosti će se glasati za zakon koji će dozvoliti brak između ljudskog bića i životinje. Perverznjaci će reći da je u ljubavi sve dozvoljeno.
Tamo gdje se odbacuje Isusa Krista, zlo nema ograničenja; ono je kao gruda snijega koja se, silazeći niz planinu, sve više povećava.

Što nam ostaje kad se uništi obitelj? U društvu će postojati samo moralni i materijalni jad

Tamo gdje se odbacuje Krista, u obitelji nema jedinstva i ljubavi. Kuća je kao hotel. Djeca postaju buntovna i agresivna.
Što nam ostaje kad se uništi obitelj? U društvu će postojati samo moralni i materijalni jad.

Počnimo moliti u našim obiteljima. Ondje gdje je molitva ne prebiva đavao pobačaja, razvoda, preljuba, nasilja i homoseksualnosti. Molitva je snaga obitelji.

Amen. Aleluja.

O. Lorenzo Montecalvo od Družbe Otaca Božanskog Poziva

Izvor: sjeme; Book.hr

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh