Razno

PREDAJ ISUSU TERETE ŽIVOTA

Ovan Shrek nosio na sebi runo 6 puta teže od uobičajene težine. Poruka ove priče važna je za svakoga od nas… Kada je Shrek pronađen, profesionalni štrigač ovaca pobrinuo se za njegovo runo za 28 minuta. Težilo je 60 kilograma i napokon je bilo uklonjeno, a ta je količina bila dostatna za izradu odijela za 20 ljudi. Sve što je bilo potrebno jest da Shrek dođe doma k svome pastiru.

Foto: Screenshot

Upoznajte ovna imenom Shrek. Postao je poznat prije nekoliko godina kada je pronađen nakon šestogodišnjeg skrivanja u špiljama. Naravno, tijekom tog vremena njegovo je runo naraslo, a nije bilo nikoga u blizini kako bi ga oštrigao. Kada je napokon pronađen, runo mu je skinuto, a težilo je nevjerojatnih šezdeset kilograma.

Shrek je nosio težinu šest puta veću od regularne težine svojega runa

Najveći broj ovaca ima runo koje teži oko deset kilograma, uz neke iznimke, a katkad doseže i težinu od 15 kilograma. U šest godina, Shrek je nosio težinu šest puta veću od regularne težine svojega runa. Samo zato što je bio daleko od svojega pastira.

Možda je ovo tumačenje nategnuto, no mislim da je Shrek poput osobe koja poznaje Isusa Krista, ali luta daleko od njega

To me podsjeća na sliku u 10. poglavlju Ivanova evanđelja u kojem Isus uspoređuje sebe kao pastira i svoje sljedbenike kao ovce. Možda je ovo tumačenje nategnuto, no mislim da je Shrek poput osobe koja poznaje Isusa Krista, ali luta daleko od njega. Ako ne puštamo Isusa u svoj život, nakupit ćemo dodatne terete u ovome svijetu – terete koje ne trebamo nositi.

Vjerujem da Krist može podići terete koje nosimo samo ako mu prestanemo uzmicati

Kada je Shrek pronađen, profesionalni štrigač ovaca pobrinuo se za njegovo runo za 28 minuta. Težilo je 60 kilograma i napokon je bilo uklonjeno, a ta je količina bila dostatna za izradu odijela za 20 ljudi. Sve što je bilo potrebno jest da Shrek dođe doma k svome pastiru.

Vjerujem da Krist može podići terete koje nosimo samo ako prestanemo bježati od njega. On može odstraniti naše runo, koje je samonametnuti teret koji smo sakupili lutajući od našeg Pastira.

„Dođite k meni svi koji ste izmoreni i opterećeni i ja ću vas odmoriti. Uzmite jaram moj na sebe, učite se od mene jer sam krotka i ponizna srca i naći ćete spokoj dušama svojim. Uistinu, jaram je moj sladak i breme moje lako.“ (Mt 11, 28-30)

Prevela: Anja Novak

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh