Svjedočanstva

PREOBRAZBA DJETETA

Ova žena je shvatila/doživjela i podijelila s nama: Bog uistinu sve okreće na dobro onima koji Ga ljube! U teškoj životnoj situaciji, s djetetom koje ima zloduha, zavapili su Bogu... i danas, dvije godine nakon, žive u Božjoj prisutnosti i zahvaljuju mu na milosti...

Foto: Pixabay

Evo, već duže razmišljam o epilogu moje prve „priče”. A kako se tekst igrom slučaja, ponovio na portalu ovih dana, evo kratkog epiloga:

Toliko puta sam se pitala, i pitam se, Bože, što bi bilo da te nisam tada osluškivala? Da nisam tada pratila tvoje znakove? Milost je to bila! Čista milost, priznajem! Nije bilo do mene! Hvala ti na toj Milosti! Hvala ti što nas u tim teškoćama nisi ostavio siročad! Hvala ti što si bdio i bdiješ nad nama, nad našom obitelji!

Dvije godine nakon naše teške priče, mogu samo Bogu zahvaljivati i slaviti Ga! Bog uistinu sve okreće na dobro onima koji Ga ljube! Moje dijete doživljava preobrazu!

Danas, dvije godine nakon naše teške priče, mogu samo Bogu zahvaljivati i slaviti Ga! Bog uistinu sve okreće na dobro onima koji Ga ljube! Moje dijete doživljava preobrazu! Često se ne mogu načuditi i nadiviti njenim promjenama nabolje! Znam da je to čisti plod Božje milosti i silno sam zahvalna na tome!!!

A gdje sam ja? I ja sam bliže Bogu! Imam bolji odnos s Njime! Susrećem ga i pronalazim njegove znakove, svaki dan! On je tu, sa mnom! Kako kaže u jednom divnom tekstu o ženama koje kruži ovih dana, ne moram se popeti na Goru da bi Ga susrela, on dolazi k meni. Svaki dan! Pitanje je tražim li ga?! Želim li ga vidjeti?! Želim li ga susresti?!

Pred nama su svaki dan novi izazovi. Nekad ih rješavamo uspješnije, nekad, manje uspješno! Iako ponekad nakratko posustanemo, ne odustajemo!

Nismo još došli do cilja. Pred nama su svaki dan novi izazovi. Nekad ih rješavamo uspješnije, nekad, manje uspješno! Iako ponekad nakratko posustanemo, ne odustajemo! Idemo dalje, idemo naprijed! Trčimo svoju utrku, zahvalni! Ne zaboravljajmo na čuda koja Gospodin čini u našim životima! I, u toj zahvalnosti, idemo do cilja! Naš cilj je – nebo!

Evo teksta koji spominjem:

Jeste li primijetili kako se u Svetom pismu uvijek muškarci penju na planine kako bi komunicirali s Gospodinom? Ipak, u svetim spisima, gotovo i nemamo prilike čuti za žene koje idu u
planine, a znamo i zašto – zar ne?

Zato što su žene bile prezauzete održavanjem života;
nisu mogle napustiti bebe, obroke, domove, ogrjeve, vrtove, i tisuću drugih odgovornosti… da bi se uspele na planine!

Razgovarala sam s prijateljicom neki dan, objašnjavala joj kako se kao moderna žena osjećam uvijek nedovoljno “slobodna” od svojih odgovornosti, nikad na dovoljno tihom, ili dovoljno svetom mjestu za ono zajedništvo kakvo želim s Bogom.

Muškarci se moraju popeti na planinu da bi se susreli s Bogom, ali Bog dolazi ženama gdje god se one nalazile

Njezin me odgovor snažno dojmio, “Zato Bog dolazi ženama. Muškarci se moraju popeti na planinu da bi se susreli s Bogom, ali Bog dolazi ženama gdje god se one nalazile.”

Tjednima sam razmišljala o njezinim riječima i pretraživala Pismo tražeći potvrdu onoga što mi je rekla. Bog uistinu dolazi ženama ondje gdje jesu, dok rade svoj uobičajeni, svakodnevni posao.

Susreće ih kod bunara gdje crpe vodu za svoje obitelji, u njihovim domovima, u njihovim kuhinjama, u njihovim vrtovima

Susreće ih kod bunara gdje crpe vodu za svoje obitelji, u njihovim domovima, u njihovim kuhinjama, u njihovim vrtovima.

Dolazi k njima dok sjede pored bolesničkih kreveta, dok rađaju, brinu o starijima i nemoćnima, dok obavljaju obrede žalovanja i ukopa.

Čak i kod prazne grobnice, Marija je prva svjedočila Kristovu uskrsnuću, a bila je tamo jer je obavljala ženski posao, pripremala je Kristovo tijelo za ukop.

Bog dolazi ženama. Zna gdje smo i koji teret nosimo. On nas vidi, a ako otvorimo oči i srce, vidjet ćemo Ga

U ovim naizgled svakodnevnim i uobičajenim zadacima, te su se žene iz Svetog pisma našle licem u lice s božanstvom. Pa ako se, poput mene, ikada počnete žaliti zbog činjenice da nemate toliko vremena provesti s Bogom u planinama koliko biste željele, zapamtite – Bog dolazi ženama. Zna gdje smo i koji teret nosimo. On nas vidi, a ako otvorimo oči i srce, vidjet ćemo Ga, čak i na najobičnijim mjestima i u najobičnijim stvarima.

(Heather Farrell; prevela Diana Tikvić, HKM)

Za Book.hr posvjedočila: N. N. (Podaci poznati uredništvu)

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh