Za cijelu obitelj

DOBAR ODABIR

Ova je svekrva razumijevanjem i dobrodušnošću izgradila predivan odnos sa snahom Janet je izgradnji tog odnosa pristupila na pravi način te je s vremenom ubirala plodove svojih dobrih odabira

Ova je svekrva razumijevanjem i dobrodušnošću izgradila predivan odnos sa snahom

Foto: Unsplash, Walter Gadea

 

Baš kao što je Noemi za svoga sina radije htjela neku drugu ženu, tako bi i moja prijateljica Janet, da se nju pitalo, za svoga sina odabrala neku drugu životnu družicu.

Pam nije bila loša osoba, ali je imala loše životno iskustvo. Naime, već je bila u braku s muškarcem koji je zlostavljao nju i dijete

Kada je Janet saznala da će on oženiti Pam, bila je podijeljenih osjećaja po pitanju te njegove odluke. Pam joj se odmah svidjela i znala je da Pam može njezinu sinu pružiti mnogo ljubavi. Pam nije bila loša osoba, ali je imala loše životno iskustvo. Naime, već je bila u braku s muškarcem koji je zlostavljao nju i dijete. Ta je njezina izranjenost bila očita.

Za Janet, idealna bi snaha bila ona s kojom će se lako sprijateljiti i rado družiti

Janet je uvijek maštala o danu kada će svoju snahu moći prigrliti istom pažnjom i nježnošću kojom je voljela svoju kćer. Njih su se dvije oduvijek dobro slagale. Mogle su o svemu pričati, smijati se i satima zajedno hodati od trgovine do trgovine.

Za Janet, idealna bi snaha bila ona s kojom će se lako sprijateljiti i rado družiti.

Međutim, Pam nije bila poput njezine kćeri. Nije se mnogo šalila s drugima kao ona i nekako se uvijek odvajala od ostatka obitelji. Primjerice, dok su se druge žene družile u kuhinji pripremajući objed za obiteljsko okupljanje, Pam je sjedila u dnevnoj sobi i tiho prelistavala časopis.

Nisam željela biti još jedna osoba u njezinu životu koja će joj nalagati što treba činiti

Pitala sam Janet je li ikada pozvala Pam da im se pridruži u kuhinji. Njezin je odgovor bio odraz strpljive mudrosti koja ju krasi. Odgovorila je: „Ne. Koliko god sam željela da se Pam ugodno osjeća među nama, odlučila sam dati joj prostor da sama odabere doći k nama u kuhinju ili ostati u dnevnoj sobi. Dugo joj je u životu netko govorio što bi trebala učiniti, a ako to nije napravila dovoljno brzo, bila bi zbog toga kažnjena. Nisam željela biti još jedna osoba u njezinu životu koja će joj nalagati što treba činiti. Volim je i vjerujem da će ona s vremenom osjetiti tu moju ljubav. U međuvremenu ću nastaviti biti strpljiva s njom i truditi se razumjeti je. Ona je predivna supruga mome sinu. To je sve što od nje očekujem.“

Da ne bismo kasnije žalile

Upoznavajući Pam svih ovih godina, njezina je svekrva naučila mnogo toga. Njih su se dvije u međuvremenu nevjerojatno zbližile. Dobrodušnost i razumijevanje ove svekrve tako je blagotvorno djelovala na tu izranjanu mladu ženu. Janet je izgradnji tog odnosa pristupila na pravi način te je s vremenom ubirala plodove svojih dobrih odabira.

Iz knjige „Svekrve i snahe” autorice Annie Chapman. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr. 

Više o knjizi možete saznati ovdje. Knjigu po sniženoj cijeni od 80 umjesto 100 kuna možete kupiti ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh