Aktualnosti

GUNDULIĆEVA 12

Otvoren novi prostor Doma molitve Zagreb: „Blagoslovljeni smo jer smo počeli kad nije sve išlo glatko“ U ponedjeljak je prigodnim programom otvoren Dom molitve Zagreb! To je već drugi dom molitve pokrenut po uzoru na onaj koji je pokrenuo Johannes Hartl u Augsburgu. Cilj Doma molitve Zagreb je da se u njemu moli svaki dan u godini, 24 sata dnevno, a trenutno su na 7-8 sati. Mladi iz Doma molitve Zagreb pozivaju vas da im se pridružite

Foto: Dorja Šlogar (Eho projekt)


 

U ponedjeljak, 30. rujna u 19 sati otvoren je novi prostor Doma molitve Zagreb prigodnim programom i druženjem. Ovaj se prostor nalazi u sklopu samostana Sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskog u Gundulićevoj 12. Do njega je udruga Eho, čiji je ovo projekt, došla preko časne sestre Danijele, ravnateljice Ženske opće gimnazije. Sestra Danijela redovito dolazi na njihove susrete, a nekad im se pridruži i nekoliko učenica ove gimnazije.

Marko je zaključio kako su sada na neki način nagrađeni, i blagoslovljeni jer su počeli kad nije sve išlo glatko

Na početku programa Marko Matijašević, predsjednik udruge Eho i voditelj Doma molitve Zagreb, pozdravio je sve prisutne i ispričao kako su izgledali njihovi počeci te je zaključio kako su sada na neki način nagrađeni i blagoslovljeni jer su počeli kad nije sve išlo glatko.

Nakon Marka vlč. Petar Mlakar, duhovnik Udruge, rekao je kako se ugodno iznenadio kad je saznao da je dom molitve pokrenuo doktor teologije Johannes Hartl. Zatim je vlč. Petar blagoslovio prisutne te je započelo slavljenje koje su predvodili Mihaela Gradečak i Saša Kiralj iz Trija Fidelis, s Krešimirom Matoševićem iz Dobrog Pastira te Nikolom Šlogarom na kahonu.

„Ne gledajte na ljude nego na Boga. Bit će teških trenutaka, ali prema mojem iskustvu to nas najviše približava Kristu, kada te svi napuste i kad ostaneš sam s Bogom“ (Bartol)

Potom je Bartol Pešorda, koji je voditelj Doma molitve Slavonski Brod već devet godina, održao nagovor. Bartol je iznio neka upozorenja za mlade napomenuvši neka ne gledaju na ljude nego na Boga. Rekao je da će biti teških trenutaka, ali da je prema njegovu iskustvu to ono što nas najviše približava Kristu, „kada te svi napuste i kad ostaneš sam s Bogom“. Također je rekao da treba biti ustrajan i njegovati zajedništvo, moliti za braću u zajednici i čuvati leđa jedan drugome.

Bartol je pokrenuo Dom molitve u Slavonskom Brodu nakon posjeta Augsburgu, gdje ga je za taj projekt zapalio upravo Johannes Hartl. Hartl uvijek napominje da se ta vizija treba obnavljati i poticati druge na to.

Nakon nagovora svi prisutni zajedno su molili i kroz molitvu i pjesmu ponovno slavili Boga. Uslijedilo je druženje uz nešto za prigristi. Većina okupljenih ostala je razgovarati i upoznavati se.

Mladi iz Doma molitve Zagreb pozivaju vas da im se pridružite u njihovu radu ili da jednostavno dođete na kavu i molite bilo pet minuta, bilo dva sata. Radno vrijeme Doma molitve možete pratiti svaki tjedan na Instagramu i Facebooku Eho projekta.

Matej Halužan, Dorja Šlogar; Book.hr

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh