Hrvatska

NAKON KRATKE I TEŠKE BOLESTI

OTIŠ’O JE S MIRISIMA JUTRA Preminuo Krunoslav Kićo Slabinac Počivao u miru Božjem

Foto: Screenshot | YouTube

Nakon kratke i teške bolesti, preminuo je, u 77. godini života naš legendarni pjevač Krunoslav Kićo Slabinac.

Glazbenik je preminuo u petak u 6.50 sati u bolničkoj sobi zagrebačkog KBC-a u kojoj je ležao već tri mjeseca, objavio je Jutarnji list. Posljednje je dane proveo na respiratoru zbog pogoršanja respiratornog statusa, a sve to bila je posljedica rutinske operacije srca koja je pošla po zlu u kolovozu.

Krunoslav Kićo Slabinac rođen je 28. ožujka 1944. godine u Osijeku. Bio je osnivač rock sastava Dinamiti, koji su se prvo zvali Tornado i Kon Tiki, te s njim ostvario svoje prve uspjehe u karijeri. Nakon odsluženja vojnoga roka svoju glazbenu karijeru nastavlja kao solo izvođač te se seli u Zagreb gdje izvodi pjesme Toma Jonesa i Elvisa Presleya. Na opatijskom festivalu 1970. godine pobijedio je s pjesmom “Više nećeš biti moja”, kojoj je autor Aleksandar Korač. Nakon što je sredinom 1970-ih godina boravio u Sjedinjenim Državama, po povratku u zemlju okreće se izvornoj narodnoj glazbi s kojom je postigao veliki uspjeh u svojoj karijeri. Tijekom svoje dugogodišnje karijere (preko 40 godine), Kićo je ostvario suradnju s brojnim autorima poput Đorđa Novkovića, Zdenka Runjića, Arsena Dedića, Drage Britvića i mnogih drugih.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh