Razmišljamo o evanđelju

IDITE I NAVIJEŠTAJTE

Otac Lorenzo: Zloća, agnosticizam i ateizam puštaju korijenje kad kršćani nisu misionari U našim crkvama se obavlja mnogo obreda, ali se malo evangelizira

crkva je misionarska

Foto: Pixabay

 

“IDITE I NAVIJEŠTAJTE”, zapovijeda Isus nama koji vjerujemo da je On Uskrsnuli. Zloća, agnosticizam i ateizam puštaju korijenje kad kršćani nisu misionari. Za Uskrs kršćanin se treba ozbiljno zapitati: „Je li navještaj Uskrsnuća, osim u glavu i srce, ušao i u noge?” Kršćanima koji kažu da su susreli Uskrsnuloga uručuju se dvije zapovijedi: Sad idite i naviještajte. Crkva je misionarska.

Crkva je misionarska

Crkva nije misionarska kad poznaje Isusa Krista samo po onome što se priča o Njemu i kad živi prilagođavajući se mentalitetu svijeta.
Crkva ima nadnaravnu silu koju svijet ne poznaje. Ova sila se zove DUH SVETI. Golubica Duha Svetoga, predragi svećenici i vjernici kršćani, ne može ostati zatvorena u sakristijama i u crkvama. Po prirodi Crkva je misionarska. U našim crkvama se obavlja mnogo obreda, ali se malo evangelizira. Nakon slavljenja obreda u duhu i istini, izlazi se iz mjesta molitve s ognjem Božjem ljubavi kako bi obznanili svijetu da se spasenje nalazi samo u Isusu Kristu i u njegovom Evanđelju.
Nažalost, danas se u crkvama i teološkim fakultetima više naviješta psihologija, sociologija i antropologija za spasenje čovječanstva, nego Evanđelje.

kršćanin koji ljubi naviješta Kristovo Uskrsnuće s izlijevom Duha Svetoga

Ljudska riječ nema moć liječiti i ozdraviti bolesti duše. Najveća bolest današnjeg čovjeka je strah. I to strah od ljubavi iz kojeg se rađa i strah od tjelesne smrti. Zbog takvog straha čovjek postaje sebičan, osvetoljubiv i nasilan.
Samo se u Kristu i po Kristu pobjeđuje strah od smrti. Stoga, kršćanin koji ljubi naviješta Kristovo Uskrsnuće s izlijevom Duha Svetoga.

Aleluja. ALELUJA.

O. Lorenzo Montecalvo od Družbe Otaca Božanskog Poziva

Izvor: Sjeme

Uključite se u našu Viber zajednicu.

 

Za Book.hr priredila I. A. | odabrao L. M.

Ako Vam se svidio ovaj članak, podržite nas donacijom! Jednostavno je – samo skenirate kod.

 

Želim donirati 1 EURO:

 

Želim donirati 5 EURA:

 

Želim donirati 10 EURA:

 

 

Na taj način omogućujete nam da nastavimo s radom.

 

Hvala!

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh