Svjedočanstva

ODGOVOR NA MOLITVU

Osvrt čitateljice na članak o molitvi u trudnoći: Molila sam se, ali moj porod nije bio bezbolan… Nedavno smo na našem portalu objavili svjedočanstvo jedne majke o tome kako je molila tijekom trudnoće za porod, i bio je gotovo bezbolan. No, mora li to uvijek biti tako? Jedna čitateljica podijelila je s nama drugačije svjedočanstvo. Preporučamo da pročitate

OSVRT ČITATELJICE Mora li sve biti dobro zbog molitve?

Foto: Unsplash, Christian Bowen


 

Čitala sam članak na stranicama book.hr o gotovo bezbolnim porodima (ovdje), i već dva dana imam neku čudnu potrebu da kažem svoje iskustvo na tu temu i kako sam zbog sličnih svjedočanstava dobila krive slike, zbog kojih sam se osjećala „odbačena od Boga“. Zapravo, znam, sama sam si kriva jer sam se vodila za onim što se drugima događalo, a Bog nikad ne piše dva puta istu priču.

Drago mi je i volim čitati svjedočanstva, dar su za vjeru, ali moram priznati da konkretno ovo svjedočanstvo me „bocnulo“.

Majka sam dvoje djece, isto sam molila svaki dan i svete mise prikazivala (znam i za tu knjigu). Na prvom porodu sam „dobila“, za vrijeme molitve Isusu kad su padali otkucaji srca djetetu, da će sve biti u redu, ali da ću zato imati muku nakon poroda. I imala sam ju.

Na drugom porodu je Gospodin bio toliko velik da dva truda pred kraj nisam uopće osjetila, dao mi je odmor. Dok je babica vikala da će mi šivati i debelo crijevo, ja sam prošla bez ijednog šava! Što je to nego Božja ruka i čudo!?

… svaki dan sam molila krunicu da me izvuče iz postporođajne, a nakon nekog vremena prijateljica mi je priznala da je imala poticaj da moli za mene Krunicu pobjede, i to mjesec dana svaki dan!

To su čuda, ali ima nešto što sam molila jednako žarko kao za porode i urednu trudnoću – razdoblje nakon poroda. Međutim tu sam bila itekako u problemima. Vjerujem da me je Bog sačuvao i Gospa, svaki dan sam molila krunicu da me izvuče iz postporođajne, a nakon nekog vremena prijateljica mi je priznala da je imala poticaj da moli za mene Krunicu pobjede, i to mjesec dana svaki dan! Kad sam ju pitala kako ti se dalo svaki dan rekla je: nisam imala mir dok ju ne bih izmolila…

Znači Gospodin me čuvao samo tako, zahvalan sam jako na tome, ali želim se osvrnuti na članak.

Unatoč molitvama, nije me zaobišla patnja u razdoblju nakon poroda ili tijekom trudnoće (bilo je puno komplikacija i po život opasnih, ali je Bog sve izveo na dobro, na odlično rekla bih!). Jedva sam se izvukla, psihički i emotivno.

Treba moliti, ali nemojmo zapasti u očekivanja da će nam biti super i bezbolno jer može doći do velikog razočaranja što može ostaviti trag i proizvesti nepovjerenje prema Bogu

Treba moliti, ali nemojmo zapasti u očekivanja da će nam biti super i bezbolno jer može doći do velikog razočaranja što može ostaviti trag i proizvesti nepovjerenje prema Bogu. Govorim na temelju nekih svojih krivih slika, jer sam zbog tuđih svjedočanstava očekivala da će meni isto tako biti odlično pa sad imam problem.

Prepusti Bogu

Treba sve predati Bogu, moliti i vjerovati, ali pustiti da Bog providi i usmjeri te molitve baš tamo gdje treba i na način na koji On želi. Drago mi je zbog žene koja je napisala svoje svjedočanstvo i želim joj još takvih poroda, samo neka buduće majke ne očekuju da će im biti isto tako, možda hoće, ali možda i neće. Bog ipak zna zašto i kako.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh