Duhovnost

PRIKAZUJEM TI SVOJ ŽIVOT

Osobna molitva: „Radujem se svakom danu…” Lidija nam je poslala svoju osobnu molitvu. Bit će joj veoma drago ako ju tko od čitatelja uzme da bude i njegova, barem jednim dijelom...

osobna molitva evangelizacija book

Bože, prikazujem Ti danas svoj život. Prikazujem Ti svoje križne puteve za vječni život. Prikazujem Ti svoje suze za otkupljenje mojih grijeha. Prikazujem Ti svoj nemir i molim Te, blagoslovi me i odagnaj moju nesigurnost, a ojačaj moju vjeru.


Prikazujem Ti svoju obitelj i molim Te, daj nam mir, zajedništvo, zdravlje, ljubav, razum i blagoslov zajedničkog života. Čuvaj nas od svih zala, neka svaki naš dan započne i završi Tvojim blagoslovom.

Hvala Ti, Isuse, za prošlost, sadašnjost i budućnost pod Tvojim okriljem. Ne dozvoli, Isuse, da sile zla uđu u naš život u naš dom. Blagoslovi naš dom, neka u njemu stanuje Trojedini Bog.  Hvala Ti, Bože, što neprestano bdiješ nad nama, hvala što boli pretvaraš u snagu, nemir u mir. Hvala što nam donosiš zdravlje, ljubav i svakodnevni kruh. Hvala što nam daješ svoj blagoslov. Hvala što naša rijeka života teče mirno, što nas na životnom putu prati cvrkut ptica, lahor koji u naša srca donosi osvježenje, snagu i vjeru. Hvala što naši padovi i poniranja uvijek završavaju podizanjem na put na kojem nas čeka sunčani sjaj i nova prigoda. Hvala Ti, Bože, što našom rijekom života plove divni suputnici, roditelji i prijatelji, znanci, što nas hrabre, usmjeravaju i zadržavaju da ne padnemo, pružaju ruku ohrabrenja da nas osnaže. Hvala na svim onim plemenitim ljudima koji danas više nisu s nama, koji žive u Tvom kraljevstvu, koji su naši zagovornici, koji su bili važan dio našeg života. Molim te, Isuse, blagoslovi ih.

Hvala ti, Isuse, za zdravlje, hvala na obilju ljubavi. Hvala što si praštao i praštaš naše propuste, grijehe i ludosti. Hvala što nas uvijek vraćaš na Tvoj put. Hvala na Tvojoj velikodušnosti. Hvala,  Bože, i na svim darovima znanjima i vještinama. Hvala što nas usmjeravaš kako ih najbolje iskoristiti.

Bože, želim biti Tvoj apostol ljubavi i mira. Prihvaćam Tvoje puteve na koje me šalješ. Molim Te, osnaži me, obilato blagoslovi i uvijek osvjetljavaj put na koji me šalješ.

Podari mi vjerne prijatelje s kojima ću hodati Tvojim stazama. Pretvori svaku prepreku na tom putu u dar, koji ću staviti u svoju životnu košaru, koju ću jednog dana staviti pred Tebe. Podari mi mir koji ću darovati drugima. Podari mi milost da mogu biti Tvoj dobri sluga. Pokaži mi, Bože, kako da i služim i onda kada to bude preteško za mene.

Bože, budi moje svjetlo, hrana i snaga. Čuvaj me, zaogrni me plaštem svoje ljubavi i vodi putem na kraju kojeg me čekaš Ti. Bože, hvala Ti za sve.

Radujem se svakomu danu u kojem ćeš me poučiti kako da darove koje sam od Tebe primila koristim na hvalu i slavu Tvog imena. Amen.

Autorica: Lidija Starjački

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh