Izdvojeno

10 GODINA U HRVATSKOJ!

Osnivač ‘Marijinih obroka’ MacFarlane-Barrow: „Svaki put kada posjetim neku od škola za koje se brinemo, vidim malo čudo” Sudjelovali smo u proslavi desete obljetnice „Marijinih obroka” u Hrvatskoj! Ovdje ukratko dijelimo dojmove s vama, iako je riječima teško iskazati tu radost, vedrinu koju su sa sobom donijeli prisutni volonteri i podupiratelji. Njihova volja za služenjem očita je kao i jednostavnost davanja sebe drugima.

Foto: Danijel Katanović; Estera Katanović

U subotu 30. studenog 2019. proslavljeno je deset godina postojanja „Marijinih obroka“ u Hrvatskoj. U prepunoj dvorani Hrvatskog katoličkog sveučilišta okupili su se podupiratelji i bliski suradnici.

Poseban gost bio je osnivač „Marijinih obroka“ Magnus MacFarlane-Barrow, koji je istaknuo: „Nije važno samo nahraniti djecu, već je jednako tako važan način na koji to napravimo…“

Predsjednica „Marijinih obroka“ Hrvatska, Zrinka Prica, istaknula je da se čežnja nekolicine prijatelja pretvorila u aktivnost koja danas ima značajan utjecaj na tisuće djece u deset različitih zemalja u najugroženijim područjima i državama svijeta.

Poseban gost bio je osnivač „Marijinih obroka“ Magnus MacFarlane-Barrow, koji je istaknuo:

»U našem radu i nastojanjima susrećemo se s brojnim izazovima i jednostavno ne možemo učiniti sve, ali možemo napraviti ključne stvari na visokom nivou. Vodi nas misao i motiv da nije važno samo nahraniti djecu, već je jednako tako važan način na koji to napravimo.

Radost koju ovaj posao pruža je nešto neprocjenjivo. Zahvaljujem svima u Hrvatskoj i na ovim područjima koji su djelima ljubavi omogućili da se nahrane brojna djeca diljem svijeta. Upravo sam za vrijeme vašeg Domovinskog rata, kada smo pomagali ljudima s ovoga područja, naučio kako iskreno cijeniti osobu pred sobom. Često se u pružanju pomoći možemo osjećati superiornije od onih kojima dajemo pomoć, no zapravo je obratno: mi koji pomažemo daleko više primimo i naučimo od osoba kojima dajemo. Svaki dan učimo kako biti bolji. Svaki put kada posjetim neku od škola za koje se brinemo, vidim malo čudo.

Rekla mi je da se je njezin život u potpunosti promijenio otkada su „Marijini obroci“ došli u njezin kraj, a možda smo joj i spasili život

U Zambiji sam nedavno sreo djevojku Suzan, koja od rođenja ima velikih problema s kretanjem. Rekla mi je da se je njezin život u potpunosti promijenio otkada su „Marijini obroci“ došli u njezin kraj, a možda smo joj i spasili život. Prijatelj joj je rekao da će, ako dođe u školu, dobiti obrok i pomagao joj je da svaki dan nekako uspije doći do škole. Kasnije nam je njezin učitelj rekao da je upravo Suzan danas jedna od najboljih studenata.

Sve što radimo otvara vrata mnogima koji će jednoga dana biti pokretači u svojim krajevima, zemljama, koji će postati dio vlade ili netko tko će se boriti protiv nepravde, korupcije. Zato smo i odabrali ovu misiju.

Marija Husar Rimac

Za 120 kuna možemo prehranjivati jedno dijete cijelu godinu!

Zbog toga nam je cilj da svako dijete u svijetu dobije barem jedan obrok na mjestu školovanja jer često im je to i jedini obrok u danu. Danas hranimo 1,5 milijuna djece. Za 120 kuna možemo prehranjivati jedno dijete cijelu godinu!

Zato vam danas želim još jednom zahvaliti za svako dobro djelo. Hvala vam na svemu, na svakom najmanjem djelu ljubavi, jer to je silno važno i značajno.

Hvala najviše vama koji molite za „Marijine obroke“. Molimo vas, nastavite moliti kako bismo, po zagovoru Majke Marije, mogli nastaviti.

 

Ako se želite uključiti u Marijine obroke svojom molitvom, donacijama, javite se ovdje.

Posjetili smo udrugu „Marijini obroci Hrvatska“, koja u najsiromašnijim zemljama svijeta svakodnevno osigurava topli obrok djeci u školama

Estera

Magnus

Danijel Katanović; Book.hr

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh