Svjedočanstva

ČUDO VJERE

Osmogodišnja djevojčica nijema od rođenja progovorila pred čudotvornom ikonom Majke Božje Bog, naš Otac, uvijek uslišava Molitve koje s vjerom uputimo Blaženoj Djevici Mariji, Majci Sina Božjeg Isusa

Osmogodišnja djevojčica nijema od rođenja progovorila pred čudotvornom ikonom Majke Božje

Foto: „Ona koja brzo čuje” (ikona pred kojom se dogodilo čudo). AgionOros.ru

 

2018. godine u manastiru Panagia Theoskepastos u sjeveroistočnoj Grčkoj, jedna je žena iz Larisse došla sa svojom nijemom kćerkom iskazati štovanje Majci Božjoj pred njezinom ikonom. Sestrama u manastiru je u suzama rekla kako se nada da će joj kćerkica progovoriti uz pomoć Djevice Marije kao što se je dogodilo i mladiću iz Skopja o kojem je čitala: on je progovorio prvi put u životu nakon 18 godina upravo pred ovom čudotvornom ikonom Majke Božje koju još nazivaju, „Onom koja brzo čuje“. Rekla je da je Gospu došla zamoliti da napravi isto za njezinu kćer.

Monahinje su savjetovale majci da s vjerom zamoli Majku Božju da joj ozdravi kćer. Rekle su joj da su svjedočile mnogim čudima i uslišanim molitvama…

Kad je spomenuti mladić, koji nikad prije nije govorio, ušao u samostan i stao pred čudotvornu ikonu, odjednom je zavapio: „Majko Marijo, podari mi zdravlje!“. Rekao je to na svom materinjem jeziku, govoreći prvi put u životu.

Monahinje su savjetovale majci da se pokloni pred ikonom i s vjerom zamoli Majku Božju da joj ozdravi kćer. Rekle su joj da su svjedočile mnogim čudima i uslišanim molitvama kod onih koji bi tako učinili. Duhovni otac ovog manastira, starac Gregorije, često savjetuje ljudima koji su u potrebi za ozdravljenjem: „Idite i kažite Majci svoj problem“.

Djevojčica se odjednom snažno zagledala u Gospu i u tome trenutku izgovorila svoje prve riječi u životu

Dok se je majka sa svojom kćeri molila pred ikonom, djevojčica se odjednom snažno zagledala u Gospu i u tome trenutku izgovorila svoje prve riječi u životu. Bilo je to njezino ime: „Rafaela“!

Njezina se majka zaprepastila i od ganuća počela snažno plakati.

Vijest o ovom događaju brzo se proširila Grčkom.

Sljedeći dan majka i njezina kći vratile su se u samostan a Rafaela je otrčala majci Tekli i počela ponavljati svoje ime govoreći da to radi jer do jučer nije nikad govorila. Od onda ova djevojčica nema više nikakvih problema s govorom.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh