Duhovnost

TKO IMA BOGA, IMA SVE

Oslobodi se strahova pomoću ove kratke molitve svete Terezije Avilske Kada smo u Bogu, tada smo savršeno sigurni, svaki strah nestaje. U našoj borbi protiv straha i tjeskobe može nam pomoći ova molitva poznate svetice i mističarke, prve naučiteljice Crkve

Foto: Ben White; Unsplash

 

Sa strahom se suočavamo svaki dan. Bojimo se smrti, bolesti, samoće; bojimo se da nećemo imati čime platiti račune, čime školovati svoju djecu; bojimo se da nećemo nikada pronaći srodnu dušu…

S kojim se god strahom suočavali, trebamo biti svjesni da je Bog tu i želi nas osloboditi od svih strahova!

Sam je Isus rekao: „Uzmite jaram moj na sebe, učite se od mene jer sam krotka i ponizna srca i naći ćete spokoj dušama svojim. Uistinu, jaram je moj sladak i breme moje lako.“ (Matej 11,29-30)

Mnogi je mole u trenucima nevolje i životnih poteškoća

Bog želi da imamo mir a jedan od najučinkovitijih načina da ga zadobijemo jest da Ga prizovemo u pomoć. On nam želi pomoći, a kako bi njegova pomoć mogla biti djelatna u našim životima – mi za tu pomoć moramo otvoriti svoja srca u povjerenju u Njegovu ljubav.

Sveta Terezija Avilska je napisala lijepu pjesmu koja se već stoljećima koristi kao molitva. Mnogi je mole u trenucima nevolje i životnih poteškoća koje prati strah i bojazan.

Ako prolaziš kroz takve trenutke, moli ovu molitvu. Otvori svoje srce Bogu i dodaj ovoj molitvi i svoje riječi. Zazovi Gospodina s vjerom i On će te uslišati:

„Tražio sam Gospodina, i on me usliša, izbavi me od straha svakoga.“ (Psalam 34,5)

„Neka te ništa ne straši,
ništa ne uznemiruje.
Sve prolazi.
Samo Bog ostaje isti.
Tko je strpljiv, sve postiže.
Tko ima Boga, ima sve.
Jedino Bog dostaje.”

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Najčitanije

Na vrh